Actualitate

Lista de alimente care ingrasa si ne imbolnavesc. Cu ce le poti inlocui

Publicat: 06 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lista de alimente care ingrasa si ne imbolnavesc. Cu ce le poti inlocui
Lista de alimente care îngrașă

Lista de alimente care îngrașă. O dietă sănătoasă nu înseamnă renunțarea la grăsimi și dulciuri, ci menținerea echilibrului natural al corpului. Această idee îi aparţine nutriţionistului Robert Young, care promovează medicina alternativă. Aceasta este bazată pe o dietă ce ajută la menţinerea unui echilibru între mediul acid şi cel alcalin (bazic) din corpul uman. Potrivit lui Young, organismul se îmbolnăveşte atunci când sângele şi ţesuturile capătă un exces de aciditate. Așadar, soluţia este dieta alcalină.

De ce îngraşă acizii

„Oamenii iau în greutate atunci când organismul lor nu elimina acizii dăunători. Aceştia sunt produşi de metabolismul uman în acelaşi mod prin care o maşină produce monoxid de carbon”, explică Young. În mod normal, aceşti acizi sunt eliminaţi prin respiraţie, transpiraţie sau urină. Dacă vreunul dintre aceste canale este blocat), organismul împinge acizii către ţesuturile conjuctive şi grase.

Lista de alimente care îngrașă

Alimentele acide, de tipul proteinelor animale sau lactatelor cauzează congestie, din cauză că se digera mai greu. Astfel, acizii, forţaţi să rămână în organism, se aşază în zonele unde există grăsime.

Principalele mâncăruri care ar trebui eliminate din dietă dacă vreţi să slabiţi sunt:
– carnea de porc,
– de pasăre (pui sau curcan),
– produsele lactate,
– ouăle,
– oţetul.

Puteţi mânca în schimb peşte gras, precum somon sau păstrăv. Oţetul poate fi înlocuit cu zeamă de lămâie, care are un conţinut ridicat de potasiu şi un efect alcalin. De asemenea, ar trebui să staţi departe de cereale, precum grâul, şi mai ales de orez. Primul poate provoca congestie, din cauza conţinutului de gluten, iar cel de-al doilea are mult zahăr.

Dieta trebuie completată cu exerciții fizice

Exerciţiul fizic însoţeşte aproape orice cură de slăbire. Cu toate astea, exista oameni care, deşi fac mişcare, nu slăbesc. Principalul motiv este că dieta lor conţine mâncăruri acide, potrivit lui Robert Young.

„Corpul are nevoie de grăsime pentru a se proteja de efectele nocive ale acizilor”, precizează nutri’ionistul american. Atât timp cât vom consuma mâncăruri acide, grăsimea va continua să se acumuleze. Acidul lactic este produs atât de lactate, cât şi de efortul fizic în exces. Atunci când exerciţiul fizic ajunge să producă durere, de fapt încurajăm organismul să reţină grăsimea.

Lista de alimente care îngrașă – renunțați la anumite fructe

Pentru o viaţă sănătoasă, eliminaţi din dieta dumneavoastră fructele cu conţinut ridicat de zahăr. Acesta asigura retenţia grăsimilor şi vă împiedică să slăbiţi. Puteţi consuma struguri, lămâie, avocado, nucă de cocos.

Dacă vă tentează totuşi alte fructe, mai aveţi o opţiune. „Regula generală, chiar dacă optaţi pentru un măr verde în locul unuia roşu, este să puneţi puţină sare pe el”, sfătuieşte Young. Sarea amortizează şi chiar neutralizează efectul acizilor, ajutând la reenergizarea organismului. De asemenea, renunţaţi la alcool, cafea şi ceai dacă vreţi să aveţi o piele frumoasă.

Tot ce este verde este bun

Vă puteţi prepara un ceai sănătos doar adăugând apă fierbinte peste suc natural de lămâie şi ghimbir. Young recomandă de asemenea consumul de alimente bogate în clorofilă. Aceasta ajută la formarea de globule roşii, îmbunătăţind sănătatea organismului. „Tot ce este verde este bun. Ar trebui să consumaţi fructe sau legume verzi la mic dejun, prânz şi cina”, mai precizează Robert Young.

Adauga un comentariu