Actualitate

LIVE VIDEO – Guvernul se reunește în prima şedinţă de la instituirea stării de urgenţă în România – LIVE TEXT/ UPDATE

Publicat: 18 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
LIVE VIDEO - Guvernul se reunește în prima şedinţă de la instituirea stării de urgenţă în România - LIVE TEXT UPDATE

UPDATE: „Adoptăm un prim set de măsuri pentru a veni în sprijinul companiilor afectate, dar va trebui să urmărim cu mare atenție evoluția economiilor de la nivel european pentru a găsi soluții.

Măsurile sunt, pe de o parte, măsuri de a susține financiar, de la buget, efortul de plată a ceea ce se numește șomajul tehnic. Am ales această formulă pentru că foarte multe companii sunt companii care funcționau foarte bine, care plăteau la timp taxele. Aceste companii, odată ce trece vârful epidemiei și lucrurile revin la normal, vor reîncepe activitatea.

Va trebui să injectăm bani în economie, să creștem investițiile, va trebui să luăm măsuri care să poată dezvolta companiile. De asemenea, vom lua măsuri în ceea ce privește asigurarea capitalului de lucru. Noi trebuie să fim cu atenția în egală măsură asupra activităților economice care pot continua în condiții normale, dar să asigurăm și capitalul de lucru pentru a susține aceste companii”, a declarat Ludovic Orban.

UPDATE: ”Din informațiile pe care le avem, fluența transportului de marfă e asigurată și că transportatorii români, care sunt esențiali, își vor desfășura activitatea în condiții normale.

Permitem transportatorilor continuitate în activitate, asigurând condiții speciale pentru șoferii de TIR-uri, care pot relua activitatea, fără să stea în carantină 14 zile, dacă respectă normele de protecție și nu au simptome de coronavirus.”, a declarat Ludovic Orban.

UPDATE: „Azi in urma unei discutii personale cu premierul Ungariei am fost informat oficial ca se va reglementa situatia cu tranzitul in Ungaria. In ce priveste transportul de marfa nu vor mai exista restrictii, iar in ceea ce priveste transportul de persoane se va permite in fiecare zi un convoi intre orele 21.00 si 05.00 dimineata, ora Ungariei, pentru cetatenii care vor sa tranziteze Ungaria dinspre Europa de Vest”, a declarat Orban.

UPDATE: „Am luat măsuri care pot părea severe”, a declarat premierul Ludovic Orban.

„Am suspendat pentru 14 zile zborurile spre Spania și dintre Spania. Am văzut foarte clar cazul unui zbor din Spania în care un pasager era depistat pozitiv. Este clar că extinderea epidemiei în Spania a generat această măsura care a fost absolut necesară”, a mai spus Orban, miercuri.

„Vrem să păzim populația de riscul bolii”, a adăugat premierul.

Știre inițială

Guvernul se reuneşte, miercuri, 18 martie 2020, pentru prima dată de la instituirea, prin decret prezidenţial, a stării de urgenţă pe teritoriul României.

De altfel, este şi prima şedinţă a Cabinetului Orban după învestitura de la sfârşitul săptămânii trecute.

Potrivit Biroului de presă al Executivului, şedinţa de guvern are loc în regim de videoconferinţă şi începe la ora 17,00.

Prim-ministrul Ludovic Orban se află în continuare în autoizolare, în urma confirmării coronavirusului la senatorul liberal Vergil Chiţac, care a participat la şedinţa BPN al PNL de săptămâna trecută. Orban anunţa, în conferinţa de presă susţinută duminică, faptul că rezultatul testului pentru coronavirus pe care l-a făcut a ieşit negativ.

Este de aşteptat ca în şedinţa de guvern de miercuri să fie adoptate o serie de acte normative vizând o mai bună acţiune pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus şi măsuri de sprijin real al domeniilor economice afectate, după cum preciza premierul.

Adauga un comentariu