Actualitate

LIVE VIDEO – Decizii importante luate de Guvernul României: Bugete majorate pentru Sănătate și MAI. Modificarea Codului Penal. Susținerea companiilor care intră în șomaj tehnic – UPDATE

Publicat: 19 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
LIVE VIDEO - Decizii importante luate de Guvernul României Bugete majorate pentru Sănătate și MAI. Modificarea Codului Penal. Susținerea companiilor care intră în șomaj tehnic - UPDATE

Prim-ministrul României Ludovic Orban va susține, la ora 10.00, o conferință de presă, din izolare de la Vila Lac 2.

UPDATE: „Îndemn din nou la calm, responsabilitate, o atitudine rațională, să vă informați clar din informațiile transmise de autorități. Războiul informațional, fake-new-urile creează o stare de spirit care nu este potrivită. Urmăriți informațiile oficiale. Nu vă mai lăsați pradă informațiilor transmise cu rea voință care nu fac altceva decât să introducă spaimă. Vom lua măsuri când vom identifica astfel de surse de fake news și vom lua măsurile care rezultă din decretul stării de urgență“, a conchis Orban.

UPDATE: „Ppregătirea spitalelor este un alt obiectiv major. Pregătim treptat spitalele în funcție de nivelul de răspândire. Stocurile existente care ar fi trebuit asigurate legal erau zero. A trebuit să facem achiziții, să ne descurcăm să facem față unei astfel de situații“, menționează premierul.

UPDATE: „Am solicitat o mobilizare și mai bună. Întărirea DSP-urilor. Multe dintre acestea sunt în moarte clinică! Angajarea de personal, fie rezidenți, fie medici din rețeaua școlară. Medici care nu sunt în prima linie în lupta cu coronavirus. Am decis creșterea numărului de epidemiologi. Am solicitat Ministerului de Interne luarea de măsuri în ceea ce privește izolarea la domiciliu“, susține Orban.

UPDATE: „Am luat o decizie de modificare a Codului Penal. Am decis majorarea pedepselor pentru falsul în declarație privitor la coronavirus. Cine nu respectă măsurile dispuse de autorități trebuie să știe că i se va întocmi dosar penal. Nu putem accepta ca cetățenii responsabili să aibă de suferit. Datoria noastră este să apărăm sănătatea cetățenilor. Am introdus infracțiunea de omisiune de a da informații complete“, a adăugat Orban.

UPDATE: „ Am luat măsura de a asigura plata șomajului tehnic, plata angajaților care intră în șomaj, din bugetul Ministerului Muncii. Practic, am luat această decizie pentru că este clar că multe companii sunt afectate direct sau indirect de epidemie, și multe companii nu au veniturile necesare pentru a asigura plata salariilor angajaților și exista riscul ca angajații să fie trimiși în șomaj, să fie dați afară invocându-se forța majoră. Decizia este de a susține 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut. Vom face plăți pentru salariații pe care nu-și mai permit să-i plătească companiile. Acestea trebuie să depună o declarație pe propria răspundere.“, a menționat premierul.

UPDATE: „Am luat măsuri pentru a susține angajații fimelor afectate: majorare a plafonului de garantare a IMM-urilor, cu 5 miliarde și putem urca la 15 miliarde. Practic garantăm credite pentru investiții și pentru capitalul de lucru, dobânda este subvenționată 100%. De asemenea, rambursarea de TVA va ajunge la 9 miliarde“, a adăugat Orban.

UPDATE: „Am încheiat ședința de Guvern la ora 3.00. Am decis să prezint acum discuțiile din cadru ședinței. Iată deciziile luate. Am adoptat o Hotărâre de Guvern prin care acordăm 42 milioane lei pentru susținerea centrelor de carantină prin intermediul direcțiilor de sănătate. Am suplimentat cu 100 de milioane suma pentru susținerea activității Ministerului Afacerilor Interne. Am asigurat capital de lucru pentru Unifarm pentru a fi mai eficientă în desfășurarea tututor achizițiilor“, a spus Ludovic Orban.

Știrea inițială

Cel mai probabil Orban va transmite măsurile luate în ședința de guvern de aseară, care a durat până la ora 3 dimineața. Printre posibilele măsuri care vor fi anunțate se află și amânarea alegerilor locale.

Adauga un comentariu