Sport

Liverpool ia tot! Sadio Mane, cel mai bun fotbalist african al anului 2019

Publicat: 09 ian. 2020

Sezonul de excepție în tricoul lui Liverpool i-a adus lui Sadio Mane (27 de ani) un trofeu individual. Și colegul său, Alisson Becker, a fost premiat după un an în tricoul „cormoranilor”.
Decarul lui Liverpool a fost desemnat cel mai bun jucător african al anului 2019, premiu acordat de către Confederația Africană de Fotbal, Liga Campionilor, Supercupa Europei, Campionatul Mondial al Cluburilor și cele 32 de goluri în 53 de meciuri îl plasează pe Mane peste colegul Mohamed Salah și Riyad Mahrez de la Manchester City. Senegalezul este golgheterul lui Liverpool în Premier League, cu 11 goluri marcate în 19 partide.

Real Madrid îl vrea pe Sadio Mane de mai multă vreme

Real Madrid l-a vrut pe Mane și sezonul trecut, însă prețul cerut la vremea respectivă, 230 de milioane de euro, a fost considerat imens, stabilit tocmai pentru a-i face pe spanioli să dea înapoi.
Acum, însă, după ce Liverpool a câștigat Liga Campionilor (2-0 în finală cu Tottenham) și, foarte probabil, va cuceri și titlul în Anglia, după 30 de ani de așteptare, posibil ca Mane să caute o provocare nouă. Iar clubul va căuta să vândă jucători pentru a aduce în schimb sânge proaspăt.

150 de milioane de euro este cota lui Mane
41,2 milioane de euro a plătit Liverpool pe Mane în 2016
23 de milioane de euro a plătit Southampton pe Mane în 2014
4 milioane de euro a plătit RB Salzburg pentru Mane în 2012
18 meciuri, 10 goluri și 8 pase decisive a reușit Mane în acest second din Premier Leaguloading...

Adauga un comentariu