Actualitate

Liviu Dragnea, astăzi în fața instanței: Vrea dizolvarea PSD!

Publicat: 04 iun. 2020
Liviu Dragnea

Tribunalul București reia, joi, la al doilea termen, judecarea dosarului civil în care Liviu Dragnea solicită judecătorilor dizolvarea PSD Teleorman și în care este chemat în judecată și PSD.

Acțiunea a fost depusă de Liviu Dragnea la Tribunalul Teleorman 28 august 2019 dar dosarul a fost declinat de judecători și a fost înregistrat la Tribunalul București în 10 februarie 2020.

A avut un prim termen în perioada stării de urgență, astfel că procesul a fost amânat.

La termenul de joi al dosarului, spun surse judiciare, Dragnea va fi scos din penitenciar. Va fi adus la instanță pentru a explica motivele acțiunii sale în fața judecătorilor.

Obiectul dosarului îl reprezintă ”partide politice dizolvare persoană juridică – art.253 CC. – declinare”.

În 9 octombrie 2019 Tribunalul Teleorman a admis ”excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Teleorman – Secţia Civilă, invocată din oficiu” și a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Instanța din urmă a declinat de asemenea cauza iar acum dosarul se judecă la Tribunalul București.

A doua încercare a lui Liviu Dragnea

Acesta este al doilea dosar în care fostul lider al PSD se luptă cu PSD. În primul dosar acesta a pierdut irevocabil acțiunea după ce Curtea de Apel București a respins în decembrie 2019 apelul din primul dosar.

Liviu Dragnea contesta în procesul pierdut alegerea Vioricăi Dăncilă în funcţia de preşedintă a PSD şi cerea dizolvarea formaţiunii. Instanţa a respins, în primă instanţă, solicitarea lui Dragnea, însă fostul şef PSD a contestat decizia la Curtea de Apel.

Ce susține în dosar

În demersul său, Liviu Dragnea invocă dosarul angajărilor fictive. Acesta i-a adus 3 ani şi şase luni de condamnare şi executare la Rahova. Se pare că a încercat să obţină o revizuire a sentinţei – o cale de atac extraordinară.

În cererea de intervenţie adresată instanţei, Dragnea susține că, având în vedere că cele două angajate DGASPC care au lucrat la PSD Teleorman au comis fapte de fraudă, activitatea organizaţiei judeţene a fost ilicită în perioada 2006-2012, ceea ce duce, potrivit legii, la dizolvarea acesteia.

Comentarii
Adauga un comentariu