Razboi în Ucraina

Livrarea de rachete de către Regatul Unit către Ucraina este „un alt pas extrem de ostil”, spune Rusia

Publicat: 12 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Livrarea de rachete de către Regatul Unit către Ucraina este un alt pas extrem de ostil spune Rusia
Livrarea de rachete de către Regatul Unit către Ucraina este „un alt pas extrem de ostil”, spune Rusia

Decizia Marii Britanii de a furniza Ucrainei rachete Storm Shadow cu rază lungă de acțiune este „un alt pas extrem de ostil al Londrei, menit să alimenteze în continuare Ucraina cu arme și să conducă la o escaladare gravă a situației în zona operațiunii militare speciale”,  a transmis Ministerul rus de Externe

 Președintele Vladimir Putin a folosit în mod repetat termenul „operațiune militară specială” pentru a se referi la războiul Rusiei în Ucraina.

„Transferul sistemelor de rachete de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune către regimul de la Kiev confirmă în mod clar nivelul fără precedent de implicare a Regatului Unit în conflictul ucrainean”, se arată în comunicat.

Rusia „își rezervă dreptul de a lua toate măsurile necesare pentru a neutraliza amenințările”

Vineri mai devreme, un purtător de cuvânt al Kremlinului a declarat că Rusia este „fără îndoială” pregătită pentru furnizarea continuă de arme de către Occident către Ucraina.

Rusia „își rezervă dreptul de a lua toate măsurile necesare pentru a neutraliza amenințările care pot apărea din utilizarea rachetelor de croazieră britanice de către Ucraina”, a adăugat acesta.

Ce spune Marea Britanie

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a confirmat joi că Regatul Unit a livrat mai multe rachete de croazieră „Storm Shadow” Ucrainei, considerând donația „cea mai bună șansă a Ucrainei de a se apăra împotriva brutalității continue a Rusiei”.

Rachetele oferă Ucrainei o nouă capacitate de lovitură cu rază lungă înainte de o contraofensivă foarte anticipată împotriva forțelor ruse, au declarat mai mulți oficiali occidentali înalți pentru CNN.

Un oficial din zona ocupată a Zaporijiei a fost rănit în atacul cu IED din Melitopol

Oficiali numiți de ruși din zona ocupată a Zaporijiei au raportat încă o tentativă de asasinat împotriva unui oficial local.

O explozie la Melitopol vineri dimineața „s-a dovedit a fi o tentativă asupra unui angajat al unuia dintre ministerele din regiunea Zaporijie”, a declarat Vladimir Rogov, membru al administrației militare-civile numite de Rusia.

O anchetă a fost declanșată cu privire la tentativa de omor a ministrului adjunct al construcțiilor în exercițiu în regiunea Zaporojie, după ce un dispozitiv exploziv improvizat (IED) a fost plasat într-un container de gunoi lângă intrarea într-un apartament din Melitopol, a spus el.

„Dispozitivul a detonat când oficialul ieșea”, a adăugat Rogov, menționând că oficialul a suferit răni provocate de explozie.

Au existat mai multe tentative de asasinat împotriva oficialilor numiți de ruși în zonele ocupate din sudul Ucrainei în ultimele săptămâni. În Melitopol, un ofițer de poliție a fost ucis, iar un alt oficial a scăpat de răni într-un al doilea incident.

Adauga un comentariu