National

Loc rușinos pentru România, în topul competitivității: Bulgaria se uită de sus la noi

Publicat: 26 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Loc rușinos pentru România în topul competitivității Bulgaria se uită de sus la noi

România se află pe locul 64 din 119 în într-un clasament al competitivităţii privind pregătirea şi atragerea de profesionişti de top şi dezvoltarea talentului pe piaţa forţei de muncă, devansată, printre altele, de Bulgaria (locul 55), Kazahstan (locul 54), Rusia (locul 48) sau Cehia (locul 25).

Competitivitatea României pentru forţa de muncă de valoare a fost evaluată în funcţie mai multe criterii privind mediul de afaceri şi reglementarea, deschiderea economiei faţă de străinătate, imigranţi şi minorităţi, educaţie, protecţie socială, calitatea vieţii, sănătate, productivitate, prezenţa profesioniştior cu înaltă pregătire şi inovare, potrivit raportului The Global Talent Competitiveness Index, realizat de şcoala de business Insead şi Adecco.

Clasamentul este condus de Elveția, SUA, Singapore, Suedia, Danemarca și Olanda.

Într-un top asemător al orașelor, Bucureștiul se află pe locul 86 din 155 de orașe luate în calcul, după Vilnius (Lituania) și înaintea Santiago din Chile. După București se situează Istanbul, Atena sau Sofia. Clasamentul Orașelor este condus de New York, urmat de Londra, Singapore, San Francisco și Boston.

Adauga un comentariu