National

Locatarii unui bloc, amenințați cu Politia pentru că fac duș intre orele 23.00 și 24.00

Publicat: 02 nov. 2020
scara de bloc
Locatarii unui bloc din țară sunt amenințați cu Politia de către vecini pentru că aceștia fac dus intre orele 23.00 și 24.00

Locatarii unui bloc din țară sunt amenințați cu Politia de către vecini pentru că aceștia fac duș intre orele 23.00 și 24.00. Vecinii au lipit un afiș în scara blocului prin care le arag atenția celor cara fac gălăgie intre orele menționate.

Conform legii, orele de liniște la bloc sunt cuprinse în intervall orar 22,00-8,00 şi 13,00-14,00.

Locatarii unui bloc, amenințați cu Politia pentru că fac dus intre orele 23.00 și 24.00

O imagine care reprezintă un afiș într-un bloc din România, lipit în scară de către un locatar, s-a viralizat în ultimele zile.

Nu știm dacă textul este scris de un bărbat sau de o femeie, dar până la urmă nu are nicio importanță având în vedere umorul de care a dat dovadă autorul sau autoarea. Iată și textul mai jos.

„În atenția locatarilor care fac duș, noapte de noapte, între 23 și 24!

Vă reamintim că trăim într-un imobil comun și avem obligația de a ne respecta reciproc. Folosirea dușului și a robinetelor la intensitate maximă, însoțită de trântirea săpunului sau a flacoanelor de șampon în cadă, produce un zgomot insuportabil care se propagă cu ușurință prin intermediul conductelor de scurgere, tulburând odihna vecinilor.

Potrivit legii, „tulburarea liniștii locatarilor între 22.00 și 8.00, de către o persoană, prin producerea de zgomote, larmă, sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori intrument muzical de intensitate mare.

Dincolo de paragrafe din lege, bunul simț ne obligă la un comportament decent și respectarea celor din jur. Libertatea fiecăruia se termină acolo unde începe libertatea celorlalți.

În cazul în care bunul simț nu funcționează, vom fi nevoiți să solicităm organele prevăzute de lege pentru constatarea și sancționarea unor astfel de comportamente”, se arată pe afiș.

Ce prevede legea 61/1991

Autoritățile te pot amenda cu până la 3000 de lei daca tulburi liniștea vecinilor.

Potrivit legislației în vigoare, amenzile stabilite anii anteriori s-au schimbat. Legea cu numărul 61/1991 a fost modificata și completata. Aceasta prezinta normele de conviețuire sociala, a ordinii și liniștii publice. Și Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Politiei Romane, precum și Ordonanță de urgenta a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea și funcționarea Politiei de Frontiera Romane au fost modificate.

Amenda la bloc. Art. 2, pct. 26) din Legea 61/1991 prevedea că tulburarea liniștii locatarilor intre orele 22.00-08.00 și 13.00-14.00, de către orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora să fie sancționată cu 500-1500 de lei. În prezent, suma variază intre 2000 și 3000 de lei.

Amenda la bloc. Pentru locatarii care primesc amenda, dar repeta fapta în termen de 24 de ore de la primul incident, sancțiunile sunt:

1. Pentru art. 2, pct. 26) cu amenda de la 2.000 lei la 3.000 lei sau prestarea a 70-120 de ore de activități în folosul comunității.

2. Pentru art. 2, pct. 27) cu amenda de la 3.000 lei la 6.000 lei sau prestarea a 100-150 de ore de activități în folosul comunității.

Comentarii
  • Ha, ha, ha! Eu am in bloc un vecin sofer pe Ambulanta. Dupa iese din tura dupa o garda de atatea ore in combinezon anticovid, eu zic sa foloseasca servetele umede. Nu de alta, dar imi agreseaza urechile cu sapunul ala lichid de l tot apasa. Vaiii, nu va mai spunuuunnn…Cand se sterge cu prosopul provoaca un sunet de frictiune care se propaga printr-o… extorsiune a unui degajament …intr-o….apa. Ati tinut post???

  • Urmeaza sa fie amendati toti vecinii care se pisa din picioare, toate vecinele care folosesc hota ori au chef de snitele !, vor mai fi amendati si toti minorii de cateva luni care ii apuca plansul asa deaiurea

  • Buna ziua,eu locuiesc in cartierul nicolina si stau la etajul 2 vecinii de la trei au doi copii care alearga seara pana la ora 00 chiar si 1 ce este de facut pot suna la politie sa,i linistesca asta a mai ramas de facut si am sa o fac ca nu mai suport cu ei degeaba vorbesti bine ca sa dat lege pentru linistea ii aranjez eu acuma pe ei sa stie sa.si educe copii nu e dator nimeni sa asculte zgomotele lor noi mai facem si servici si avem nevoie de liniste nesimtirea e mare daca au venit toti taranii la bloc ce sa le faci prosu este prost nu il poti dresa decat cu o amneda .

  • pt linistea tuturor,vreau sa va infornez ca ,facutul patului,dusul,pisatul din picioare,sexul de orice fel,mersul prin casa,dupa ora 22,se numesc,zgomote domestice si nimenu nu poate da amenda sau avertisment !!! EMILIAN,tin sa te anunt,ca esti un mare,mare CRETIN ! Atat !

  • am 4 ani de cand m-am mutat la casa, am scapat de 45 de ani de trai in comun.In toti acesti ani am avut parte de tot ce inseamna traiul la bloc,ma obisnuisem cu absolut tot nu am reclamat pe nimeni,insa in ultimii ani cosmarul era locul de parcare,unii au si cate 3 masini la aceeasi adresa,acum am 2 locuri in curte si 4 sub gard,traiul in comun presupune si multa toleranta fata de vecini,asta nu inseamna ca daca te-ai mutat la casa poti sa faci absolut tot, insa scapi de 90% din problemele de la bloc!

  • Ce oameni de cacat,daca vi de la schimbul 2 vara la 40 de grade,nu ai voie sa faci dus,ca doar la ora 23.00 ajungi acasa,ce sa faci te culci asa in suc propriu??

Adauga un comentariu