International

Locuitorii din Wuhan au sărbătorit venirea noului an înghesuiți, pe străzi, în timp ce europenii au stat închiși în case – FOTO

Publicat: 01 ian. 2021
Noul coronavirus a apărut în acest oraş de pe malul fluviului Yangtse la sfârşitul anului 2019, iar biroul OMS de la Beijing a fost informat despre acest caz în data de 31 decembrie din acel an.

Mii de locuitori din Wuhan au sărbătorit venirea noului an 2021, exact la un an după ce Organizaţiei Mondială a Sănătăţii (OMS) a fost informată despre detectarea primului caz de COVID-19 în acest oraş din centrul Chinei, relatează AFP.

O mulţime de oameni a dat drumul în aer la sute de baloane la cea de-a 12-a bătaie a orologiului la miezul nopţii în faţa sediului vămii, o clădire istorică a acestei metropole cu 11 milioane de locuitori, potrivit agerpres.ro.

„2020 a fost un an dificil de parcurs pentru noi cei afectaţi de epidemie, mai ales la Wuhan. Este un lucru pe care nu îl vom putea uita niciodată”, a declarat pentru AFP un locuitor al oraşului. „Am stat închişi mai multe luni (…) dar am supravieţuit”, a spus el.

Noul coronavirus a apărut în acest oraş de pe malul fluviului Yangtse la sfârşitul anului 2019, iar biroul OMS de la Beijing a fost informat despre acest caz în data de 31 decembrie din acel an.

Autorităţile chineze au decretat carantinarea oraşului şi a întregii provincii Hubei la 23 ianuarie 2020, fără a putea împiedica răspândirea noului coronavirus în toate colţurile lumii şi care a provocat moartea a peste 1,8 milioane de persoane.

În China, epidemia a fost contracarată încă din primăvară, iar ultimul deces la nivel naţional a fost raportat la jumătatea lunii mai.

Potrivit bilanţului oficial, China a înregistrat 4.634 de decese şi peste 87.000 de contagieri, dintre care majoritatea la Wuhan, unde carantina a fost ridicată la începutul lunii aprilie.

Semn al prudenţei, majoritatea locuitorilor din Wuhan care au sărbătorit intrarea în anul 2021 au purtat mască.

„China a stăpânit bine epidemia”, a declarat mulţumită o altă locuitoare din Wuhan. „Însă alte ţări sunt în continuare afectate de acest virus. Sper să scape de el cât mai curând posibil”, a adăugat ea.

Potrivit unui studiu serologic, publicat săptămâna aceasta de Ministerul Sănătăţii, peste 4% dintre locuitorii din Wuhan au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus.

Raportat la populaţia oraşului acest lucru înseamnă că mai mult de jumătate dintre locuitori oraşului au contractat virusul, reprezentând o cifră de zece ori mai mare decât bilanţul oficial oficial ce consemnează 50.000 de contagieri.

This is how Wuhan China is celebrating the arrival of 2021. This city is where the covid-19 came out at the end of last year.

Publicată de Extreme Weather World pe Joi, 31 decembrie 2020

 

Comentarii
  • Dracu cu China criminala, poate va disparea China ca sa mai traim si noi pe acest pamant, China criminala care a facut virusul si l-a raspandit in intreaga lume ca sa ne omoare pe toti cat mai dureaza razboiul chinezesc cat mai stam cu botnite si cu frica de tot a dat bomba biologica murim toti dar numai China o duce bine

  • Atat stim despre acest razboi mondial ca virusul SARS COV 2 a fost facut in laboratorul militar din wuhan, si a fost experimentat 5 ani si arma biologica a fost data abia cand acest virus a avut capacitate deplina suta la suta sa omoare toata planeta, acest virus nu se gaseste nicaieri in natura nu e de la liliac de la pangolin, praf in ochi la prosti, presedintele nebun nebun alChinei a ordonat acest razboi biologic , il doare in kur ca au murit si cateva mii de chinezi scopul nebunului a fost sa distruga planeta. De ce mai traiesc cu noi pe pamant acesti criminali comunisti, NU POATE SA TRAIASCA UN NEBUN CARE DISTRUGE O PLANETA, NEBUNUL TREBUIE SA MANANCE TOATE FIOLELE DE BOMBE BIOLOGICE DIN LABORATORUL SAU DIN WUHAN, SA KRAPE IMEDIAT ACEST NEBUN CRIMINAL COMUNIST

Adauga un comentariu