Local

Locuitorii și afaceriștii din Tudor Vladimirescu nu mai suportă șantierul Conest SA! Cer primarului Mihai Chirica să intervină – FOTO

Publicat: 09 sept. 2020
Lucrările executate de Conest SA în municipiul Iași se desfășoară tot mai greu. Echipele sunt prezente pe patru șantiere deschise. Zeci de milioane de euro primește firma lui Viorel Cozma de la Primăria Iași
În cursul zilei de ieri, șantierul Conest SA din Tudor Vladimirescu a fost abandonat de angajații afaceristului Viorel Cozma. Ieșenii l-au somat pe primarul Mihai Chirica, care a oferit toate contractele mari firmei de construcții

Locuitorii și afaceriștii din Tudor Vladimirescu nu mai suportă șantierul Conest SA. Cer ajutorul primarului Mihai Chirica pentru ca lucrările să fie urgentate. Afacerile au de suferit de pe urma șantierelor, multe dintre acestea fiind în pragul falimentului

Locuitorii și afaceriștii din Tudor Vladimirescu sunt disperați din cauza lucrărilor executate de firma Conest SA, deținută de afaceristul Viorel Cozma, privind reabilitarea liniilor de tramvai. De mai multe zile, lucrările au fost încetinite, aproape stopate. Traficul rutier este afectat, se circulă pe un singur fir, doar dinspre Calea Chișinăului spre Bucșinescu. Cititorii BZI au trimis mai multe sesizări prin care cer primarului Mihai Chirica să intervină pentru ca zona să fie finalizată cât mai rapid.

„Vă adresez rugămintea ca acest mesaj să ajungă și la șefii din administrația locală. Am înțeles că Primăria Municipiului Iași vrea să modernizeze orașul, dar trebuia luată în calcul și o alternativă pentru calitatea vieții în zonă. Dăunează confortului celor care locuiesc în Tudor Vladimirescu, dar omoară și afacerile din jur, care deja sunt afectate de pandemie. Nu este normal să se lucreze în acest ritm. Să lucreze în mai multe schimburi. Din ce am citit în presă, această firmă a câștigat mai multe contracte cu Primăria Iași și acum nu mai face față solicitărilor. Nu cred că asta este abordarea sănătoasă. Trebuia gândită o soluție pentru ca disconfortul creat să fie cât mai mic. Știm că este campanie electorală și de aceea îl rog pe domnul primar Mihai Chirica să urgenteze aceste lucrări, pentru că lumea nu mai rezistă mult. Să nu se uite că suntem plătitori de taxe și mai avem și drept de vot”, a transmis M. Andrei pe adresa redacției.

Șantierul Conest SA din Tudor Vladimirescu era gol, câțiva muncitori se chinuiau la o lopată

Cititorii BZI au trimsi și câteva imagini de pe șantierul Conest SA, din Tudor Vladimirescu. Acestea erau înregistrate cu ora 14:20, 08.09.2020. Pe imagini se putea observa că din fața căminului T17 până în intersecția cu Bucșinescu nu se flau muncitori, dar nici utilaje. Pe sensul T17 spre intersecția cu bulevardul Primăverii, câțiva angajați de la Conest SA, cinci la număr, se uitau cum un coleg încărca o roabă de prundiș. În edițiile trecute, reporterii BZI au încercat să obțină o explicație veridică privind întârzierea lucrărilor. Răspunsul este același. Oficialii companiei spun doar că în luna noiembrie a acestui an tronsonul va putea fi recepționat. Contractul are o valoare de 7,2 milioane de euro.

Firma de construcții a lui Viorel Cozma are același chef de muncă și pe tronsonul Iași – Dancu

La începutul săptămânii, reporterii BZI au făcut un experiment și pe tronsonul Iași- Dancu, unde tot Conest SA se ocupă de reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea carosabilului. Pe porțiuni lungi din șantier nu era prezent nici măcar un muncitor. Doar în unele puncte mai existau câteva echipe de muncitori, dar nu mai mulți de 15. La vederea echipei de filmare, muncitorii au devenit brusc interesați de lucrare. Spre Dancu se circulă doar pe un singur fir, în orele de vârf timpii de traversare a zonei fiind destul de mari. Mai mult, șoferii care vin dinspre Dancu sunt redirecționați spre străzi secundare din cauza utilajelor staționate pe carosabil. Zona este supraglomerată și de proiectele imobiliare. Mai multe șantiere au fost deschise pentru construirea ansamblurilor de locuințe colective. Proiectul prevede modernizarea căii de rulare pe o lungime de 2,4 kilometri și reabilitarea podului Ciurchi II. Contractul este de 10 milioane de euro.

Comentarii
  • De ce va mira neimplicarea primariei Iasi ? E CAMPANIE ELECTORALA !!! si bineinteles ca nu-l intereseaza pe Mihaita Chirca nimic ! Parca inainte il interesa ? Nu ! Daca achitau darile, fara probleme !!! E posibil si in acest caz ! ca nu se explica relaxarea si neimplicarea autoritatilor.

  • Chirica este in plina campanie electorala. Nu vrea dezbatere publica, nu vrea nimic. Cel mai mult la ora actuala il intereseaza numarul de voturi. Ralierea asta cu Alexe spune multe despre el. Amandoi sunt la fel de disperati. Pe Chirica nu-l intereseaza iesenii in sine, ci mai mult avutia. Anul asta a facut cat nu a facut in ceilalti trei ani de cand este primar.
    Crede el ca iesenii nu vad asta ? Chiar daca iese tot el primar, lumea pare resemnata.

  • Se zvoneste ca premaru-si lasa nevasta. I au gasit cei de la PNL una faina. Na schmbi partidul, trebuie sa nu fie infiltrati nici in familie. Nu va faceti griji de lucrarile Conest. Paraindaratul a rezolvat problema. Este important sa avem lucrari bune.

Adauga un comentariu