Local

Locuri noi de parcare închiriate în Iași. Iată lista spațiilor vizate de Primărie în cartierele orașului!

Publicat: 26 nov. 2021
Șoseaua Păcurari, din municipiul Iași
Primăria va scoate la închiriat, în decembrie 2021, noi locuri de parcare în municipiul Iași, vizate fiind cartiere precum Păcurari sau Mircea cel Bătrân

Primăria va închiria noi locuri de parcare în Iași, în baza unor licitații derulate în luna decembrie 2021. Toate licitațiile vor avea loc într-o singură zi, mai exact pe 16 decembrie 2021. Spațiile de parcare vizate sunt în mai multe cartiere ale municipiului Iași, închirierea acestora urmând a avea loc printr-o procedură specială

Primăria scoate la închiriat noi locuri de parcare în Iași. În cursul lunii decembrie 2021, municipalitatea va scoate la mezat locuri din zonele Păcurari, Primăverii sau Alexandru cel Bun. Toate licitațiile vor fi derulate de Serviciul Administrare Parcări din cadrul Direcției Exploatare Patrimoniu (DEP).

Licitațiile vor fi organizate de municipalitate prin aplicațiile de telefonie mobilă, procedură impusă de autorități pentru a limita răspândirea pandemiei de COVID-19. Licitațiile pentru locurile de parcare scoase la închiriat de Primăria Iași vor mai fi derulate în perioada următoare, până la finalul anului. În ultima perioadă, Primăria a derulat și alte licitații pentru noi locuri de parcare.

Locuri de parcare în Iași: Primăria închiriază spații în Alexandru și Păcurari

În cursul zilei de 16 decembrie 2021 vor fi organizate patru licitații pentru închirierea unor locuri de parcare în cartierele din municipiul Iași. Una dintre licitații vizează o zonă din cartierul Alexandru cel Bun. O altă procedură este legată de închirierea unor locuri pe șoseaua Păcurari.

„Prima licitație din ziua menționată va avea loc la ora 10:00 și va viza închirierea unui loc de parcare, cu numărul 1, situat în parcarea de reședință din strada Plăieșilor, nr. 3. Drept de participare la licitație au locatarii blocurilor J1, Q1, Q2, R1 și Z2. A doua licitație se va desfășura la ora 10:30 și va viza închirierea a trei locuri de parcare, cu nr. 14, 22 și 23, situate în parcarea de reședință de pe șoseaua Păcurari, nr. 41. Drept de participare la licitație au locatarii blocurilor 544-546 și H1-H3”, au precizat reprezentanții Primăriei Iași.

Alte locuri închiriate în Iași

În municipiul Iași vor fi scoase la închiriat mai multe locuri de parcare. Este vorba și despre unele zone din strada Lotrului, din cartierul Mircea cel Bătrân, dar și de pe bulevardul Primăverii, din municipiul Iași.

„Următoarea licitație va începe la ora 11:00 și va viza închirierea a șase locuri de parcare, cu nr. 5, 14, 21, 40, 64 și 85, situate în parcarea de reședință de pe strada Lotrului, nr. 1-15. Drept de participare la licitație au locatarii blocurilor B11, B12, B26-B28, B31-B35 și C14-C16. Ultima licitație din 16 decembrie va avea loc la ora 12:00 și va viza închirierea a cinci locuri de parcare, cu nr. 22, 24, 25, 27 și 28, situate în parcarea de reședință de pe bulevardul Primăverii, nr. 25. Drept de participare la licitație au locatarii blocurilor A6, C1 și T1-T3”, au mai spus cei de la Primăria Iași.

Pont pentru Primăria Iași cu locurile de parcare din municipiu

Parcările din Iași au devenit o adevărată afacere pentru municipalitate. În primele opt luni din anul 2021, Primăria a încasat peste 1,5 milioane de euro din închirierea unor locuri de parcare din zonele de reședință și cele publice.

Din parcările publice de reședință, municipalitatea a încasat în perioada ianuarie-august 2021 circa 4,1 milioane de lei (840.000 de euro). În primele 8 luni din 2021 au fost organizate 137 de licitații pentru închirierea unor locuri de parcare în cartierele din municipiul Iași. Au fost închiriate 1.367 de locuri de parcare. La licitații au participat 1.249 de persoane.

Adauga un comentariu