Economic Local

LOVITURA! Cel mai mare producator de miere din Iasi dispare de pe piata: Bancile au ingropat o afacere de succes

Publicat: 12 sept. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
LOVITURA Cel mai mare producator de miere din Iasi dispare de pe piata Bancile au ingropat o afacere de succes
1

@ Cel mai mare producator local de produse apicole dispare de pe piata dupa mai multi ani in care a inregistrat profituri constante @ Compania ieseana se inchide dupa ce bancile comerciale au cerut dizolvarea firmei pentru neplata unor credite destinate dezvoltarii liniei tehnologice @ Dupa ce au pus sechestru pe hala de procesare a mierii de albine, lichidatorii incearca acum sa valorifice bunurile pentru acoperirea datoriilor

Unul dintre cei mai mari procesatori de produse apicole din Iasi isi inchide portile. Bancile comerciale au solicitat intrarea in faliment a companiei SC Honey Star SRL dupa ce conducerea firmei nu a mai achitat un credit bancar care a fost accesat in urma cu mai multi ani pentru dezvoltarea si modernizarea liniei de productie din localitatea ieseana Valea Seaca.

Firma controlata de afaceristul din Pascani, Ioan Leleu, a ajuns in situatia de a fi executata silit dupa mai multi ani consecutivi in care a inregistrat profituri constante, insa din cauza unui imprumut facut la Unicredit Tiriac Bank, s-a ajuns in situatia in care compania unitatea de credit sa puna sechestru pe hala de procesare din zona Pascani. Este vorba de o hala de procesare produse apicole cu o suprafata utila de 230,59 metri patrati si un teren intravilan in suprafata de 3.600 metri patrati situat in intravilanul localitatii Valea Seaca, judetul Iasi.

Capital Insol SPRL filiala Iasi, în calitate de lichidator judiciar al societatii debitoare SC Honey Star SRL, anunta scoaterea la vânzare prin licitatie publica cu strigare, a bunurilor din patrimoniul debitorului: – Teren intravilan situat în localitatea Valea Seaca, judetul Iasi, în suprafata de 3600 mp, pe care se afla Constructia C1 (fabrica procesare produse apicole) cu suprafata construita de 240 mp din acte, masurat 244 mp si bunurile mobile aferente proprietatii imobiliare, având valoarea de evaluare de 838.526 lei echivalentul a 186.393 euro, iar valoarea de pornire a licitatiei este de 754.673 lei”, precizeaza reprezentantii firmei de lichidatori Capital Insol SPRL filiala Iasi.

Citeste si : SOC in economia ieseana! Cea mai de succes firma a ultimilor ani, aproape de un faliment rasunator! Ce se ascunde aici?

Profituri constante, distruse de creditele bancare

Compania a fost infiintata in anul 2006 cu activitatea principala „Fabricarea altor produse alimentare”. Capitalul social al firmei este de 215.010,00 lei, iar toate partile sociale sunt detinute de Ioan Leleu. Cu toate ca a incercat blocarea falimentului prin diverse metode, inclusiv prin contestarea in instanta a unor demersuri ale Agentiei Nationale de Administratie Fiscala, compania Star Honey a fost in cele din urma sortita falimentului din cauza creditului de 1.128.026 lei luat de la Unicredit Tiriac Bank.

„Respinge ca inadmisibila cererea de suspendare a actelor adminstrative contestate, formulata de catre SC Honey Star SRL in contradictoriu cu Agentia Nationala de Administratie Fiscala –Directia Generala a Finantelor Publice Iasi, pentru neindeplinirea obligatiei de consemnare la dispozitia Tribunalului Iasi a cautiunii in cuantum de 50.000 lei”, dupa cum se arata in decizia magistratilor de la Tribunalul Iasi.

Citeste si : Si afaceristii celebri ii invidiaza! Ei sunt tinerii milionari ai Iasului – FOTO

Avand un total al datoriilor de 1.852.983, firma controlata de Ioan Leleu a inregistrat de la infiintare si pana in anul 2015 cifre de afaceri situate intre 342.993 si 2.130.228 lei, iar profiturile au fost constante intre 16.076 si 214.777 lei, asta in afara anului 2011, cand a inregistrat o pierdere de 12 mii lei.

Pe langa cei aproape 1,2 milioane lei datorati catre Unicredit Tiriac Bank, SC Honey Star SRL mai are de achitat catre Directia Generala a Finantelor Publice Iasi o suma de 1,3 milioane lei, iar catre AFIR o suma de 590 mii lei.

Citeste si : BOMBA! Un simbol al industriei din Iasi este vandut pe bucati! Celebra fabrica ajunge in mainile unor afaceristi la preturi rusinoase

Adauga un comentariu