International

Lovitura cruntă încasată de China! Coronavirus pune economia chinezilor sub semnul întrebării

Publicat: 27 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lovitura cruntă încasată de China Coronavirus pune economia chinezilor sub semnul întrebării

China primeşte o lovitură economică. Cotaţia aurului a atins cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni. Bursele din Asia au înregistrat scăderi pe linie. Totul vine pe fondul îngrijorărilor referitoare la noul virus din China. Acesta ar putea să zguduie din temelii întreaga economie a ţării. Mulţi investitori au decis să renunţe deja la activele mai riscante şi să caute valori de refugiu.

Pe piaţa spot, cotaţia aurului a crescut cu 0,6%, până la 1.579,11 dolari uncia în jurul orei 4:33 GMT după ce anterior a atins o valoare de 1.586,42 dolari, cea mai ridicată înregistrată după data de 8 ianuarie. Pe piaţa din SUA, cotaţia aurului pe piaţa futures a crescut cu 0,4% până la 1.578,30 dolari.

După publicarea informaţiilor referitoare la decesul a peste 80 de persoane şi infectarea altor 2000, bursele asiatice au înregistrat scăderi semnificative. Menţionăm că locuitorilor din provincia Hubei, provincia în care a apărut virusul corona, li se interzice accesul în Hong Kong.

Investitorii „se aşteaptă pentru noi riscuri la adresa pieţelor de pe urma coronavirusului şi de aceea se grăbesc să iasă de pe pieţele bursiere, acesta este motivul pentru care cotaţia aurului este în creştere”, susţine Stephen Innes, analist la AxiCorp. Acesta a adăugat că epidemia va avea un anumit impact asupra economiei chineze.

Autorităţile de la Beijing au anunţat luni că au decis să prelungească vacanţa de Anul Nou chinezesc cu 3 zile, până la 2 februarie, ca parte a măsurilor de combatere a epidemiei de pneumonie virală.

„Continuarea aprecierii aurului va depinde de modul cum evoluează situaţia la Wuhan. Următorul prag de rezistenţă care trebuie urmărit pentru aur este cel de 1.600 de dolari pentru o uncie”, apreciază Jeffrey Halley, analist la OANDA.

Aurul este considerat o investiţie sigură în perioade de incertitudine politică sau economică.

Adauga un comentariu