Sport

Lovitură de teatru! Denis Alibec n-a mai ajuns în Arabia Saudită și a plecat în altă țară, unde semnează pe trei ani

Publicat: 03 oct. 2020
Denis Alibec, atacantul naționalei României, nu a mai plecat în Arabia Saudită, unde trebuia să semneze cu formația Al-Qadisiyah
Denis Alibec

Fotbalul oferă surprize în fiecare zi. Denis Alibec, atacantul naționalei României, nu a mai plecat în Arabia Saudită, unde trebuia să semneze cu formația Al-Qadisiyah un contract pe doi ani, și va juca în Turcia.
Din informațiile Digi Sport, fostul atacant al Astrei Giurgiu a fost ademenit de Kayserispor, fosta formație condusă de Mariuș Șumudică, actuala grupare la care activează Silviu Lung Jr și Cristian Săpunaru. Deși clubul din Arabia Saudită anunțase ieri pe Twitter transferul, fotbalistul care la 18 ani ajungea la Inter a cântărit bine ofertele și a fost convins de turci. Un element esențial în negocieri l-ar fi constituit durata contractului.

Arabii i-ar fi oferit salariu mai avantajos, dar o înțelegere doar pe doi ani, în timp ce turcii l-au ademenit și cu un salariu consistent, dar și cu perioada care l-a ispitit pe fostul căpitan al trupei din Giurgiu.
Kayserispor a plătit un un milion de euro pentru transferul lui Denis Alibec, i-a oferit trei ani de contract, iar salariul stângaciului va crește în fiecare sezon. Internaționalul constănțean va primi 750.000 de euro în primul an, 800.000 euro în sezonul următor și 850.000 de euro în cel de-al treilea an.

Kayserispor se află pe locul 14 în Turcia, cu trei puncte după trei etape

Denis Alibec urmează să plece azi spre Turcia și să efectueze tot astăzi vizita medicală la noul său club.
În ultimul an, atacantul de 29 de ani a traversat una dintre cele mai bune forme sportive din carieră, prestațiile de la Astra readucându-l în circuitul echipei naționale, pentru care a și marcat la ultima selecție, în Austria, meci câștigat de tricolori cu 3-2 în Liga Națiunilor.
Denis Alibec a fost convocat, în urmă cu câteva zile, în lotul echipei naționale și pentru acțiunea din octombrie, când selecționata lui Mirel Rădoi va întâlni Islanda, în semifinala play-off-ului de calificare la EURO, Norvegia și Austria.

14 goluri și 11 assist-uri a reușit Denis Alibec stagiunea trecută la Astra
1,9 milioane euro e cota atacantului în vârstă de 29 de ani
3 milioane euro valora în 2017
12 selecții a strâns Alibec în prima reprezentativă
două goluri a marcat pentru tricolori

Adauga un comentariu