Local

Lovitură de teatru în cazul suspecților de contrabandă! Răsturnare de situație dictată de magistrați!

Publicat: 13 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lovitură de teatru în cazul suspecților de contrabandă Răsturnare de situație dictată de magistrați

Judecătorii ieșeni au admis ieri contestația formulată de procurorii DIICOT în ce privește arestarea preventivă pe numele unor suspecți de contrabandă. În urma a 36 de percheziții, oamenii legii au confiscat peste jumătate de milion de țigări.

Răsturnare de situație într-un dosar de contrabandă! Judecătorii Curții de Apel Iași au schimbat sentința Tribunalului Județean în ceea ce privește șapte persoane suspectate de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă.

Inițial, magistrații Tribunalului au decis punerea sub control judiciar a nouă suspecți: Mihăiță Cobzariu, Corneliu Derscariu, Vasile Ion, zis „Muhuhu”, Maria Loredana Pandele, Mariana Pandele, Marius Dumitru Rotari, Mihaela Udilă, zisă „Marița”, Marian Grămadă și Ana Busuioc.
Ieri, dintre cei nouă, primii șapte au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Pentru ceilalți doi, Curtea de Apel Iași a menținut decizia primei instanțe.
Amintim că, în urmă cu câteva zile, anchetatorii au efectuat percheziții în mai multe localități din județele Iași, Suceava și Botoșani. La scurt timp, oamenii legii au adus la audieri 18 persoane.

Ce au găsit anchetatorii

Oamenii legii au precizat că, începând cu luna ianuarie 2019, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membri au acționat în mod coordonat privind achiziționarea din Republica Moldova și Ucraina a unor cantități importante de țigări provenind din contrabandă.
Astfel, membrii grupării ar fi depozitat și vândut țigările către diverși cumpărători, în principal în județul Iași.
Anchetatorii au mai susținut că, după primirea si depozitarea țigărilor de contrabandă, liderul grupului infracțional le distribuia către ceilalți membri.

„Acesta colecta banii rezultați din valorificarea țigărilor. De asemenea, liderul grupării indica prețul minim de distribuire a țigărilor către ceilalți membri. Aceștia din urmă, la rândul lor, adăugau propriile procente la prețul de vânzare către cumpărători”, au adăugat oamenii legii.

De remarcat este faptul că, în urma celor 36 de percheziții, oamenii legii au ridicat 537.780 de țigări, 82.000 de lei și 3.700 de euro, bani susceptibili a fi obținuți din contrabanda cu țigări, precum și alte bunuri care ar fi fost folosite în activitatea infracțională (33 de telefoane mobile și 40 de cartele SIM).

Adauga un comentariu