Economic Local

Lovitura de teatru! Sansele de iesire a Iasicon SA din insolventa, anulate in instanta

Publicat: 20 iul. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lovitura de teatru Sansele de iesire a Iasicon SA din insolventa anulate in instanta
1

@ Iasicon SA a incercat prin doua cai exceptionale de atac sa iasa din insolventa, insa ambele sanse au fost anulate de instantele judecatoresti

Iasicon SA a pierdut si cea de-a doua sansa de iesire din insolventa, dupa ce magistratii de la Curtea de Apel Iasi au respins solicitarea de suspendare a deciziei de intrare in insolventa care a fost luata la finalul lunii iunie de judecatorul sindic.

Masura care vine in defavoarea uneia dintre cele mai mari, dar si mai controversate firme de constructii din Romania, este luata dupa ce ultimul termen al dosarului care priveste contestatia in anulare a deciziei de intrare in insolventa a avut loc pe data de 12 iulie si nu a fost in favoarea Iasicon SA.

Citeste si: BOMBA! Nimeni nu credea ca se poate ajunge aici: Cea mai mare firma de constructii din Iasi se apropie de faliment

"Respinge exceptia inadmisibilitatii cererii de suspendare, exceptie invocata de intimat. Respinge cererea de suspendare a executarii deciziei 510/28.06.2018 a Curtii de Apel Iasi, cerere formulata de SC Iasicon SA. Dispune restituirea catre SC Iasicon SA a cautiunii de 1.000 lei, achitate potrivit recipisei de consemnare nr. 204712939/6.07.2018", se arata in decizia magistratilor de la Curtea de Apel Iasi.

Procesele sunt duse cu Fractal Insolventa SPRL – administratorul judiciar al Orion Auto Invest SRL, societatea care a cerut intrarea in insolventa a Iasicon SA. SC Orion Auto Invest SRL din Arges a incercat in repetate randuri sa bage in insolventa firma de constructii din Iasi, insa abia dupa un an de procese, cererea a fost aprobata pe data de 28 iunie 2018, iar dosarul a ajuns pe masa judecatorului sindic.

Procedurile au fost realizate de casa de insolventa SC Fractal Insolventa SPRL, care a reusit sa anuleze in instanta deciziile anterioare prin care s-au respins cererile de deschidere a procedurii de insolventa in cazul Iasicon SA. Acest apel a fost facut dupa ce judecatorul sindic a respins mai multe cereri de intrare in insolventa a Iasicon SA. SC Orion Auto Invest SRL a avut incheiat un contract cu Iasicon SA in cadrul proiectului "Sistemul de management integrat al deseurilor în judetul Iasi (SMID)", firma din Arges furnizand catre compania din Iasi mai multe structuri metalice folosite in activitatea de constructii.

Citeste si: EXCLUSIV! Granzii din Iasi nu mai au chef de facut bani! Profit prea mic la un milion de euro

Firma controlata de omul de afaceri Titel Sinescu a inregistrat cifre de afaceri anuale de peste 100 milioane de lei in perioada 2010 – 2016, fiind cea mai prospera perioada pentru firma de constructii care s-a bazat cel mai mult pe contracte din fonduri publice si europene.

Citeste si: Captura impresionanta a procurorilor anticoruptie! Mascatii au intrat ieri peste un afacerist controversat al Iasului! FOTO, VIDEO

Anul 2017 a insemnat o cadere brusca pentru Iasicon SA, care a inregistrat o cifra de afaceri de "doar" 29.100.959 lei si o pierdere de 14.373.121 lei. In prezent, datoriile companiei sunt de 22.141.840 lei si figureaza cu un numar de 251 angajati, aproape de trei ori mai putini salariati decat in anii precedenti.

Adauga un comentariu