Economic Local

Lovitura drastica pentru unul dintre cei mai mari producatori industriali din Iasi. Faliment pentru compania in valoare de 10 milioane euro

Publicat: 01 feb. 2018
1

@ Unul dintre cei mai mari producatori industriali pe plan local este pe cale sa dispara din Iasi @ Autoritatea fiscala a cerut intrarea in insolventa a companiei care a rulat afaceri anuale de peste zece milioane de euro @ Compania cu capital lituanian a fost unul dintre principalii exportatori de ingrasaminte chimice pentru agricultura si se inchide dupa o activitate de peste zece ani in judetul Iasi @ In sanul firmei au existat mai multe scandaluri intre actionarii care s-au acuzat de management defectuos

Autoritatile fiscale au solicitat in data de 14 decembrie 2017 la Tribunalul Iasi intrarea in insolventa a companiei SC Arvi Agro SRL, unul dintre cei mai mari producatori si distribuitori de ingrasaminte chimice din zona de Est a Romaniei, care produce inca din anul 2009 in comuna Holboca azotat de amoniu, uree, sulfat de amoniu, clorura de potasiu si multe alte ingrasaminte chimice ultilizate in agricultura.

Apropierea falimentului pentru compania cu capital lituanian este o surpriza, avand in vedere faptul ca aceasta a rulat afaceri impresionate la nivelul Iasului, inregistrand pe ultimul an fiscal o cifra de afaceri de 57.290.692 lei si un profit de 234.504 lei, asta in conditiile in care firma din Holboca inregistra la inceputul acestui an un numar de 20 de angajati. De precizat faptul ca, incepand din anul 2008 si pana in prezent, Arvi Agro SRL a inregistrat anual cifre de afaceri de peste 10 milioane de euro.

Conform ultimelor raportari fiscale, Arvi Agro inregistreaza datorii de 20.940.832 lei, insa valoarea acestora se va mari automat odata cu intocmirea tabelului creditorilor. SC Arvi Agro SRL din Holboca este implicata in mai multe procese de executare silita, printre creditori numarandu-se companii straine precum Investcapital Malta LTD sau Bapro Agro SRL.

Citeste si : Asirom a dat in judecata un bloc intreg din Iasi! Motivul este incredibil – FOTO

Situatie neclara la nivelul conducerii societatii

Vreme de mai multi ani, compania a fost condusa de catre un administrator care nu avea parghiile legale pentru a face acest lucru. Desi mandatul de administrator al lui Marius Vasiliauskas era expirat, acesta a condus firma fara sa aiba cele mai mici retineri si a semnat numeroase documente in numele firmei, actionand in special in detrimentul societatii si al actionarilor minoritari.

Una dintre cele mai scandaloase decizii a fost demiterea din functie a directorului comercial, Vladimir Crusnevschi, cel care totodata detinea si 25 la suta din actiunile firmei de comercializare de îngrasaminte.

Citeste si : Acesta este cel mai mare cosmar al soferilor din Iasi: Iata cum pot conducatorii auto sa evite avalansa de amenzi – FOTO

Situatia in care Arvi Agro a ajuns din cauza acestor motive este extrem de complicata, iar doi dintre asociati, care detin 49 la suta din actiuni, au decis sa apeleze in instanta. Astfel, intr-o cerere de chemare in judecata, acestia au sustinut ca administratorul societatii foloseste in mod nelegal si nejustificat bani din Arvi Agro, in interes personal, abuzand de pozitia pe care o ocupa in cadrul firmei.

Compania Arvi Agro este membra a grupului Arvi din Lituania, iar in octombrie 2009, un nou terminal logistic a fost deschis la Iasi, alegerea fiind facuta pentru apropierea de frontiera de est a Romaniei, majoritatea marfurilor fiind exportate in estul Europei. Compania are ca activitate de baza comercializarea de ingrasaminte, cu o realizare de 40.000 tone pe an.

Citeste si : Toti soferii trebuie sa stie asta: Pericol iminent pe cea mai mare pasarela din Iasi – GALERIE FOTO

Adauga un comentariu