Actualitate

Lovitură grea încasată de Klaus Iohannis de la #Rezistenți

Publicat: 19 nov. 2019

Deputatul USR Iulian Bulai spune că nu e rolul unui politician să-și aleagă pe sprânceană jurnaliștii care-i pun întrebări. Acesta taxează dezbaterea organizată de Klaus Iohannis. USR-istul spune că nu și-a imaginat niciodată că Iohannis va avea o asemenea abordare.

„Într-o democrație funcțională, un politician nu poate alege el singur, nominal, dincolo de instituțiile de presă, jurnaliștii cu care să stea de vorbă. Îl susțin pe președintele Iohannis, îl voi vota în turul 2 și încurajez pe toată lumea să-i ofere votul. În acest moment, cu acest rezultat în primul tur, nu există altă opțiune. Și în niciun caz Viorica Dăncilă nu e o alegere posibilă pentru România. Asta nu înseamnă însă că nu consider modul de organizare a dezbaterii din această seară drept o încălcare a normelor care fac… normală o societate.

Rolul presei este să fie critică la adresa puterii și a politicienilor, oricine ar fi ei. Datoria unui politician este să se expună chestionării presei, fără a alege pe persoană fizică cine e presa. În spiritul democrației pe care o reprezintă, dl Iohannis (mai exact, stafful său) ar fi trebuit să trimită invitații instituțiilor de presă. În mod cât mai larg și nediscriminatoriu. Lăsând la latitudinea acestor instituții nominalizarea ziariștilor care să le reprezinte.

„Nu trebuie să aleagă jurnaliștii pe sprânceană“

Nu e misiunea unui politician să valideze jurnaliști, alegându-i pe sprânceană. La fel cum nu are dreptul să aleagă la ce întrebări și cui răspunde. Președintele reprezintă o putere în stat. Iar presa o alta, ce-a de-a patra, „câinele de pază al democrației“, iar aceste puteri trebuie să rămână separate.

Nu mi-am imaginat niciodată că un politician ca dl Iohannis își va dori un spațiu de „dezbatere“ aseptic, populat cu ziariști cărora el însuși să le acorde certificate nominale de legitimitate. Fiindcă, la fel ca pe politicieni, pe jurnaliști cei care-i legitimează sunt cetățenii.
Sper că e doar un accident și că, în următorul mandat al dlui Iohannis, vom avea o presă care să slujească cetățenii și nu politicienii”, susține Iulian Bulai.loading...

Comentarii
  • Gauleiterul si-a tras ranjind o ge-n-i-a-l-a si in-te-re-sa-n-t-a (doar pentru neuronul lui singuratic) dezbatere(!?) cu propria-i persoana de tradator si vanzator de tara, arogant, incompetent, carpa bruxeleza si hot de case. Exact pe gustul idiotilor si spalatilor pe creier care vor vota neconditionat (chiar daca ranjitul s-ar urina in capul lor) acest sinistru personaj si care vor intra si ei in randul tradatorilor si vanzatorilor de tara. Heil!

Adauga un comentariu