Local

Lovitură pentru cel mai bine plătit director din Primăria Iași! Bugetul Eco Piața SA a fost respins. S-a cerut demisia directorului Cristinel Stărică

Publicat: 29 mai 2021
Ședință a plenului Consiliului Local al municipiului Iași și Cristinel Stărică directorul Eco Piața SA
Bugetul Eco Piața SA nu a trecut de votul plenului Consiliului Local de la Primăria Iași. Consilierii locali au cerut și demisia directorului Cristinel Stărică, unul din cei mai bine plătiți directori din administrația locală

Aleșii Consiliului Local al municipiului Iași au respins propunerea de buget a societății Eco Piața SA. Lipsa investițiilor și salariile nesimțite ale celor din conducere i-au determinat pe aleșii orașului să respingă la unison propunerea de buget. Consilierii locali au avizat bugetele altor regii subordonate municipalității ieșene

Scene incredibile în ședința plenului Consiliului Local Iași. Aleșii orașului au ajuns să se războiască preț de câteva ore pe proiectele de buget ale instituțiilor publice subordonate Primăriei. Consilierii locali au dezbătut vreme de circa 5 ore câteva zeci de proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței ordinare de plen, printre acestea numărându-se și propunerile de buget de la Eco Piața SA, Salubris SA, Termo- Service SA, Compania de Transport Public SA sau Servicii Publice Iași SA. De asemenea, consilierii locali au mai discutat și despre avizarea unor planuri urbanistice zonale sau inițierea proiectului privind modernizarea depoului de tramvaie din zona Dacia.

Bugetul Eco Piața SA a fost respins

Unul din cele mai disputate proiecte de hotărâre a fost cel legat de bugetul Eco Piața SA. Propunerea de buget avansată de directorul Eco Piața SA, Cristinel Stărică, a fost însă respinsă de către consilierii locali. Directorul de la Eco Piața SA a propus un buget de investiții de numai 140 de mii de lei, în condițiile în care salariul său anual era de 421 de mii de lei. Consilierii locali ai Iașului au și explicat de ce nu au vrut să voteze bugetul Eco Piața SA. Unul dintre aceștia a fost Cezar Baciu, consilier local USR-PLUS. Alesul local a menționat că nu a dorit să voteze bugetul pentru că Eco Piața SA nu a avut niciun plan de dezvoltare.

„Mă nemulțumește starea pieței de la Nicolina. Vorbim de traficul de țigări, trafic pe care nu am reușit să-l eradicăm de acolo. Vorbim și despre starea jalnică a pieței în raport cu altele. Eu mă voi abține de la vot „, a spus Cezar Baciu, consilier local USR-PLUS.

De asemenea, Camelia Ciornia, consilier local PMP, a cerut demisia directorului Cristinel Stărică.

„În urma dezbaterilor, a prezentării domnului director asupra activității Eco Piața SA, cer demisia publică a acestuia și dizolvarea consiliului de administrație. Aduc în vedere lipsa investițiilor de la Eco Piața SA, starea jalnică a piețelor din municipiul Iași, dar și scandalurile permanente în legătură cu activitatea societății”, a spus Camelia Ciornia, consilier local PMP.

Vot covârșitor pentru respingerea bugetului Eco Piața SA

În urma votului din Consiliul Local, aleșii USR-PLUS au votat împotriva bugetului, în vreme ce restul aleșilor locali s-au abținut de la vot. De altfel, consilierii locali PNL au explicat de ce nu au vrut să avizeze proiectul. Și liberalii au lăsat să înțeleagă că așteaptă o nouă conducere la vârful Eco Piața SA.

„Este evident că în ceea ce privește activitatea Eco Piața SA sunt multe lucruri pe care nu le dorim. Este important că societatea are nevoie de o transformare radicală, de o nouă viziune managerială. Grupul PNL nu susține proiectul de buget al Eco Piața SA”, a menționat Ciprian Bostan, consilier local PNL.

Restul proiectelor care au vizat bugetele regiilor au fost avizate cu votul majorității consilierilor locali. Și acestea au stârnit însă o serie de nemulțumiri din parea unor consilieri locali.

Comentarii
 • O decizie corectă, ani de zile Eco Piața nu a făcut nici o investiție piețele Iașului arăta jalnic in conditiile în care zilnic se fac încasări nu cred ca doar conducerea și consiliului de administrație trebuie schimbate ,toți angajații trebuie schimbați toți sant prinși în acest sistem corupt de tocat banul public

 • Pai dati afara toti directorii! Toti pusi politic!
  Falimenteaza institutii si suntbrecomprsati cu pisturi de 10000euro

 • Este protejatul lui Chirica, tovaras bun cu Nichita.
  Starica nu va fi niciodata dat afara, mai ales de Chirica.
  Daca incepe sa scuipe la cate stie despre Chirica, se lasa cu nasoale.

 • Nu,nu pot crede ca nu se vaautoseszaDNA/ul si sa/l i trebe cate cevape acest Starica!!Oameni buni,chiar ne cred PROSTI astfel de specimene cu astfel desalarii astronomice!!! nemeritate.Sper ca se vor raliaconsilieriorsi PRESA adevarata si caresa faca si domniilelor o investigatie jurnalisticaadevarata.Haideti dragi jurnalisti caaveti materie primadin abu denta sivarugam saaduceti lacunostinta opiniei publice adevarata realitate.Va multumim anticipat.

 • Dle primar de ce toate pietele din iasi sunt pline de speculanti ? De ce tonetarii din alexandru minerva isi pun marfa inafara tonetelor si ocupa trotuarul ? De ce centru si alexandru e plin de cersetori ,alcoolisti si borfasi ? Unde este politia din dacia ? Pt ce sunt platiti daca nu fac nimic ,eu nu ii vad pe strazi sa patruleze ?

 • Parcul din spatele blocului a3 si a4 de pe strada bistrita este ocupat de cei peste 16 ani multi din alte zone ce consuma alcool ,droguri ,fac galagie ,mizerie distrug locu de joaca si politia nici nu raspunde la tel cand sunt chemati ,pe noi pensionarii cine ne apara ,cine ne asigura linistea ? Pt ce ati facut domnule primar parc de joaca intre blocuri unde se produce atata zgomot de nu putem sa ne odihnim ,nu putem sa scoatem nepoteii in parc din cauza dobitocilor de drogati ,de ce dupa ora 21 nu se ocupa nimeni ca parcu sa fie inchis sau daca tot nu se ocupa nimeni faceti o parcare in loc de acest parc care e folosit de tineret idiot care vorbeste f urat face galagie ,mizerie urla ca niste posedati etc ,politia de ce nu face nimic in privinta asta

 • Luati le masinile la ppolitia locala ca nu stiu ce inseamna aia o panda o patrula ,o patrulare nu ii vede nimeni pe teren

 • Cum de și-a permis conțilieri să-l deranjeze pe cristi ciordică de la golănile lui în primărie——-cine mai aduce sponsorizări (ciordeli )unora din primărie—-

 • La TERMOSERVICE s-a votat bugetul?
  Astia sunt total in afara legii ca bugetul lor ar trebui sa fie ”COMISIONUL” platit de locatari dar astia contrar prevederilor legale incaseaza intretinerea in contul TERMOSERVICE ceea ce inseamna caz penal sa folosesti banii locatarilor altfel decat scrie in Codul Civil si Legea 196/2018.

 • Daca ,,,organilii ” s-ar autosesiza s a afle multele matrapazlicuri din politica si primaria Iasi , sa-l salte pe Starica pt. 48 de ore si s a vezi jale prin partide si primarie. Dar ,, dinozaurul ” probabil detinator de multe informatii si schelete , se simte imun deoarece a ,,uns” peste tot.

Adauga un comentariu