Sport

Lovitura uriașă care i-a scăpat printre degete lui Mircea Lucescu. Un gigant sud-american l-a vrut pe antrenorul român

Publicat: 29 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lovitura uriașă care i-a scăpat printre degete lui Mircea Lucescu. Un gigant sud-american l-a vrut pe antrenorul român
Antrenorul Mircea Lucescu a avut șansa de a juca pentru echipa sud-americală Fluminense

Antrenorul Mircea Lucescu (74 de ani) a fost foarte aproape de a juca pentru gruparea braziliană Fluminense, în anii ’70, după ce sud-americanii l-au remarcat pe fostul dinamovist la un turneu de pregătire al României, înainte de Cupa Mondială din 1970.

Antrenorul Mircea Lucescu a ratat o șansă uriașă! A fost foarte aproape de a juca pentru gruparea braziliană Fluminense, în anii ’70, după ce sud-americanii l-au remarcat pe fostul dinamovist la un turneu de pregătire al României, înainte de Cupa Mondială din 1970.
Tricolorii conduși de Angelo Niculescu au efectuat înaintea Campiontului Mondial mai multe meciuri-test în Brazilia și Argentina, iar Lucescu i-a impresionat pe oficialii cluburilor sud-americane.
Fanatik.ro scrie că antrenorul român a fost aproape de a juca pentru formația de tradiție din Brazilia, Fluminense, însă regimul vremii nu i-a permis să ajungă la echipa care în acea perioadă domina campionatul

Antrenorul Mircea Lucescu: „N-am fost eu atât de bun, dar uite că a apărut acea ofertă”

„Nu vreau să mai amintesc de nimic, nu mai dau nicio declarație ca să zică unii că mă laud, că așa invidioși sunt aici, la noi, n-am văzut așa ceva, îi omoară succesul altora și spun tot felul de minciuni după aia.
N-am fost eu atât de bun, dar uite că a apărut oferta aia, au trimis-o pentru șeful delegației noastre la Mondialul din Mexic, Mircea Angelescu, președintele FRF, dar și Ministerul Afacerilor Externe din România a primit o scrisoare oficială din Brazilia, de la Fluminense”, a spus antrenorul Mircea Lucescu, pentru Fanatik.ro.

Guvernul nu l-a lăsat pe Mircea Lucescu să se transfere în Brazilia

În urmă cu patru ani, după un amical Fluminense – Șahtior 1-1, la Florida Cup, bucureșteanul vorbea în premieră despre acest subiect. Lucescu a povestit că a fost dorit de gruparea din Brazilia, în urmă cu 50 de ani, pe când avea doar 24 de ani.

„În mai 1970, Ministerul Afacerilor Externe din România a primit o scrisoare oficială din Brazilia, de la Fluminense, campioană în acel moment.
Președintele de acolo m-a vrut la echipă timp de 3 luni, pentru perioada de pauză din iarnă, după modelul jucătorului maghiar Albert, care a primit permisiunea Guvernului din țara lui pentru a juca în Brazilia. Au fost lucruri similare.
Eu am fost căpitanul României la Cupa Mondială din 1970 și jucasem foarte bine la turneul final. Eu am vrut să merg acolo, dar Guvernul nu m-a lăsat. Era imposibil să fac asta în timpul regimului comunist”, a povestit Lucescu, pe site-ul oficial al lui Șahtior, în 2016.

Mircea Lucescu nu s-a adaptat foarte ușor la tehnologia modernă

Mircea Lucescu este unul dintre cei mai mari antrenori din istoria fotbalului, iar mărturie stau trofeele câștigate.
Cu toate acestea, pe „Il Luce” l-a „prins tehnologia din urmă” și nu a vrut să se adapteze. O spune chiar Răzvan Raț. Fostul fundaș stânga a lucrat sub comanda sa timp de 9 ani la Șahtior Donețk.

„Mircea Lucescu este, pentru mine, cel mai bun analist, omul care ne spunea absolut totul despre adversar. Dar totuși nu ajunsesem la nivelul ăsta (n.r.: din Bundesliga), adică să vedem cât de lungi are mâinile portarul. Analizam portarul la penalty-uri, la faze fixe, dar să știi că el are brațe mai lungi sau mai scurte… Existau oameni care făceau anumite analize, dar Mircea Lucescu se ocupa personal de foarte multe.

Adică tot timpul când eram la bază, dacă voiam să vorbesc ceva cu el, tot timpul era pe casete video, era casetar. El nu a acceptat niciodată să treacă la tehnologia mai din zilele noastre. Ce e remarcabil la Mircea Lucescu este că deja avea o vârstă, adică s-a uitat la casetele alea toată viața. La un moment dat îmi venea să-i zic: «Păi, nu v-ați uitat o viață? Vă mai uitați și acum?» Avea 70 de ani totuși”, a spus Răzvan Raț.

 

Adauga un comentariu