Local

Lucian Bode, atac dur la adresa Dianei Șoșoacă: Încalcă grav legea şi a fost amendată

Publicat: 11 apr. 2021
Senatoarea Diana Șoșoacă protest
Senatoarea Diana Șoșoacă la protest, Lucian Bode afirmând că a fost în repetare rânduri amendată.

Lucian Bode, ministrul de Interne al Guvernului României, guvern condus de coaliţia PNL-USR-PLUS-UDMR, are un mesaj dur la adresa Senatoarei de Iași, Diana Șoșoacă. Acesta a afirmat faptul că parlamentarul a încălcat de mai multe ori legea şi chiar a fost şi amendată în dese rânduri.

Multe dintre amenzi le-a luat pentru că nu a respectat regulile care sunt în pandemie atunci când aceasta a participat la diverse proteste.

Diana Șoșoacă a încălcat în deseori legea şi a fost amendată

Într-un interviu acordat în cadrul unei emisiune TV, Lucian Bode, ministrul de Interne a afirmat faptul că se abţine cu greu să nu comenteze faptul că mulţi parlamentari încalca vădit și în repetate ori legile aflate în vigoare. Acesta spune că Diana Șoșoacă a primit multe amenzi mai ales din faptul că nu a respectat legislaţia în timpul protestelor. De alfel, Bode a spus răspicat faptul că, indiferent de calitatea pe care o ai, trebuie să respecţi legile statului în care trăiești:

“Mă abţin foarte greu să comentez comportamentul unor colegi parlamentari care aleg deliberat să încalce legea. Acesta este, înainte de toate, un act de iresponsabilitate faţă de ceilalţi care respectă legea şi indiferent cum te numeşti şi ce calitate ai, să ştii că vei suporta rigorile legii dacă tu deliberat încalci legea”, a afirmat Bode.

Lucian Bode nu poate face public numărul amenzilor şi coantumul lor

În încheierea interviului, Lucian Bode a vorbit şi despre numărul amenzilor dar şi cuantumul acestora. Ministrul a spus faptul că sancţiunile privesc strict persoane sancţionata iar numărul şi cuantumul acestora nu pot fi făcute publice. Totuşi, Bode a spus faptul că Diana Șoșoacă a fost amendată în calitate de protestatar dar şi în calitate de organizator:

“A fost sancţionată contravenţional în mai multe rânduri. Conform legii, numărul şi valoarea sancţiunilor privesc strict persoana în cauză şi nu pot să le comunic public, dar vă asigur că de fiecare dată instituţiile statului au aplicat legea şi de fiecare dată când s-a impus o sancţiune ea a fost aplicată, fie că a fost o sancţiune aplicată în calitate de participant, fie că a fost aplicată în calitate de organizator al unor astfel de manifestări”, a explicat ministrul de Interne.

Totuși, de curând Diana Șoșoacă a luat o amendă de 15.000 de lei împreună cu Claudiu Târziu și George Simion.

Andreea Moldovan i-a transmis un mesaj Dianei Șoșoacă

Secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Andreea Moldovan, i-a transmis recent un mesaj senatoarei de Iași, Diana Șoșoacă. Aceasta s-a abţinut să spună foarte multe despre Șoșoacă dar a transmis faptul că, tocmai masca pe care o contestă poate fi un element care ar putea să o apare de COVID-19:

„Eu personal refuz să vorbesc în astfel de situații și cred că ar trebui să fie o atitudine a noastră, a tuturor. Sunt niște reguli pe care toți trebuie să le respectăm. Ce i-aș spune ar fi că acea mască pe care dânsa o combate este cea care poate să o apere. menţiona Andreea Moldovan.

În încheiere, Diana Șoșoacă este un parlamentar ales pe listele AUR Iași și ocupă funcţia de senator în Parlamentul României. Aceasta s-a făcut remarcată prin poziţia anti-mască, anti-restrictii şi anti-COVID-19 pe care le are în spaţiul public. De curând, Senatoarea spunea că ea nu completează nicio declaraţie dacă doreşte să iasă afară din casă noaptea.
Adauga un comentariu