Actualitate

Lucian Bode, despre PNL și guvernarea alături cu PSD: Să fie foarte clar!

Publicat: 24 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lucian Bode despre PNL și guvernarea alături cu PSD Să fie foarte clar
Lucian Bode, ministru PNL, dorește ca liberalii să guverneze singuri din 2024

Lucian Bode a vorbit despre PNL și despre guvernarea partidului pe care îl reprezintă în Executiv. Ministrul de Interne a transmis faptul că Partidul Național Liberal dă guvernarea și nu poate fi considerat un partid balama.

În ultima perioadă par mai multe tensiuni în coaliţie. Unul dintre subiectele pe care nu se înţeleg socialiștii cu liberalii este implementarea impozitului progresiv. Liberalii nu doresc implementarea acestui lucru, iar social democrații insistă pe această temă.

Lucian Bode a vorbit despre PNL și despre coaliția cu PSD

Ministrul de Interne consideră că PNL nu este un partid balama în alianța cu PSD și că există posibilitatea ca liberalii să formeze singuri un Guvern după alegerile din 2024. Lucian Bode este de părere că liberalii trebuie să facă tot ce le stă în putință pentru a trece România peste criză economică și în acest fel să poate consolida numărul de voturi.

” Să fie foarte clar, Partidul Național Liberal dă guvernări, nu participă la guvernări în calitate de partid-balama. Sunt absolut convins că în 2024 PNL poate da guvernarea României. Depinde doar de noi. Noi trebuie să facem tot ce ține de noi să reușim, împreună cu partenerii de coaliție, să trecem România prin această criză de securitate economică fără precedent de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace și să ne consolidăm ca partid de dreapta, cel mai mare partid de dreapta din România.”

În încheiere, ministrul a subliniat faptul că în 2024, PNL trebuie să intre în alegeri ca un partid care a unit dreapta în jurul său.

Probleme în coaliție pe mai multe subiecte

Încep să apară mai multe probleme în coaliție mai ales pe teme economice. Social democrații doresc implementarea impozitului progresiv, dar PNL se opune cotei progresive. Premierul Nicolae Ciucă a infirmat faptul că la nivel de Coaliție s-ar discuta despre impozitul progresiv. Totuşi, acesta a confirmat faptul că la Ministerul de Finanțe se fac mai multe măsurători:

”Nu se discută despre impozitul progresiv, nu există altă modalitate de impozitare. Există discuții în grupul de la Ministerul Finanțelor. O dată ce se vor finaliza aceste măsuri de optimizare fiscală vom avea discuții cu mediul de bussines, cu mediul academic, cu specialiștii pentru a lua cele mai bune măsuri”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciuca
Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat despre renunțarea la cota unică și trecerea la impozitarea progresivă, dar a refuzat să ofere detalii

În schimb, președintele PSD, Marcel Ciolacu a transmis faptul că România nu ar fi prima țară care ar implementa impozitul progresiv. Social democratul sublinia că sunt state în care acest lucru funcționează în mod benefic pentru salariați. Ciolacu a declarat recent că România se minte cu cota unică ce nu mai este unică.

„Sunt mai multe măsuri fiscale pe care cred că va trebui să le luăm şi să le prezentăm până în 1 iunie. După cum bine ştim, Codul fiscal trebuie modificat cu şase luni înainte, pentru ca viitorul buget de stat să îl construim pe măsurile luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 ianuarie”, a declarat Marcel Ciolacu la sediul central al PSD.

Așadar, faptul că Lucian Bode vorbește despre PNL și despre alianța cu PSD poate însemna încă un motiv de certuri.

Adauga un comentariu