Economic Local

Lucrările avansează rapid pe bulevardul Țuțora! Când va fi reluată circulaţia tramvaielor

Publicat: 19 nov. 2019

Lucrările prevăzute în proiectul cu finanțare europeană „Reabilitarea Infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași” avansează rapid pe bulevardul Țuțora. Dacă vremea o va permite, atunci constructorii vor începe montarea noilor liniilor de tramvai în perioada următoare, astfel încât circulația tramvaielor să fie reluată.

Partea carosabilă a bulevardului Țuțora este deschisă circulației rutiere pe sensul de mers dinspre bulevardul Primăverii spre Podu Roș. Tronsonul respectiv va fi închis atunci când constructorii vor interveni și pe această parte a bulevardului.

Proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași” are o valoare totală de 114.359.729,95 lei (aproape 24 milioane de euro) și presupune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare a tramvaielor pe trei tronsoane: Podu Roș – intersecție cu bulevardul Primăverii, Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță și bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora, precum și achiziționarea a cinci tramvaie.

În cadrul proiectului „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iaşi” vor fi modernizaţi 5.720 de metri liniari de cale simplă de rulare, de-a lungul cărora vor fi amenajate 7 staţii de tramvai şi o staţie intermodală cu o suprafaţă de 120 de metri pătraţi. Conform planului, vor fi refăcute trotuarele pe o suprafaţă de 5.184 metri pătraţi, spaţiile verzi pe o arie de 6.079 metri pătraţi, urmând a fi realizată şi reabilitarea carosabilului pe o distanţă de 325 de metri, dar şi construirea de piste pentru biciclişti pe o lungime de 914 metri, pe bulevardul Țuțora.loading...

Adauga un comentariu