Local

Lucrările de extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic  „Sf. Maria” din Iași se apropie de finalizare – FOTO

Publicat: 23 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lucrările de extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic  Sf. Maria din Iași se apropie de finalizare - FOTO
Stadiul de execuție a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgențe „Sf. Maria” din Iași este de aproape 80 la sută

Lucrările de extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic de Urgențe „Sf. Maria” din Iași sunt gata în proporție de aproape 80 la sută. Mai sunt de finalizat instalațiile electrice și ventilație, platforma betonată pe terasa unde este amenajat heliportul și sistemele de balizaj pentru acesta, precum și finisajele interioare

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sf. Maria” din Iași va fi extinsă pe 2.358 de metri pătraţi. Aceasta va avea demisol, parter şi etaj, iar pe terasă va fi amenajat un heliport.

UPU „Sf. Maria” Iași
Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sf. Maria” din Iași va fi extinsă pe 2.358 de metri pătraţi

Unitatea de Primiri Urgențe va avea 35 de paturi

UPU „Sf. Maria” Iași
Aceasta va avea 35 de paturi, adică de 7 ori mai mult față de actuala unitate de primiri urgențe

UPU va avea 35 de paturi, adică de 7 ori mai mult față de actuala Unitate de Primiri Urgențe. Proiectul „Extindere și dotare Unitate Funcțională Regională de Urgență în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria» Iași” a fost implementat de Consiliul Judeţean, a fost demarat în luna septembrie 2022. Investiţia se ridică la aproape 35.000.000 de lei.

Proiectul „Extindere și dotare Unitate Funcțională Regională de Urgență în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria» Iași” este finanțat prin POR 2014-2020, iar valoarea totală a investiției este de 34.671.507,39 lei. 750.000 de copii din regiunea de Nord-Est și 183.000 de copii din județul Iași vor beneficia de această investiție atât de necesară pentru buna desfășurare a actului medical.

„Nu există prioritate mai mare pentru această administrație județeană decât sănătatea. Fie că este vorba de cele 6 spitale din subordinea Consiliului Județean, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sfânta Maria», Spitalul de Pneumologie, Spitalul Clinic de Urgență «Prof. Dr. Nicolae Oblu», Spitalul Clinic de Boli Infecțioase «Sfânta Parascheva» și cele două maternități, «Cuza Vodă» și «Elena Doamna», fie că este vorba de construirea celor două unități medicale pentru care avem proiecte mature, Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară și Spitalul de Boli Respiratorii, sau de sprijinul pentru Spitalul Regional de Urgență, facem tot ceea ce putem la nivel instituțional, pentru a crea condiții cât mai bune.

Evident, îmi doresc să nu fie nimeni nevoit să ajungă la spital vreodată, dar pentru situații urgente, neprevăzute, noi trebuie să fim pregătiți cu cele mai bune servicii medicale, în special când vine vorba de sănătatea copiilor noștri. Sunt nerăbdător să finalizăm lucrările la UPU «Sfânta Maria», moment în care vom avea aici cea mai modernă unitate pediatrică de primiri urgențe din țară, pentru a asigura tot sprijinul medical micilor pacienți”, a transmis Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Astfel, micuții din Moldova vor beneficia, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”, din Iași de una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe.

Adauga un comentariu