Magazin

Lucruri pe care le poți cumpăra cu mai puțini bani

Publicat: 13 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lucruri pe care le poți cumpăra cu mai puțini bani

Vine un moment în viață în care nu ți se mai pare așa fun să pierzi bani. Nevoia de a cheltui mai puțin apare, de obicei, odată cu vârsta, de unde și glumele „azi ești tânăr, mâine te plângi de prețuri”. Dar oare chiar avem nevoie doar de lucruri scumpe în viață? Nu ne putem satisface nevoile și cu produse mai ieftine? Ba da.

Uite câteva lucruri pe care le poți cumpăra cu mai puțini bani

Echipamente IT

Dacă nu ești un pădurar sau un agricultor, deși, și aici este discutabil, ai nevoie de cel puțin un laptop și o imprimantă să poți munci. Mai toate joburile din prezent se bazează pe tehnologie. Unele doar pe asta și atunci, un minim de echipament este necesar. Dar de ce să dai câteva mii de lei pe un laptop și o imprimantă, când oricum, și acelea second se descurcă de minune în Excel și Word, și printează color. Dacă ești un gamer, da. Poți să închizi ochii la un preț mai mare, dar și atunci, îți poți construi singur calculatorul cu câteva componente și tot plătești mai puțin. Pentru atâta cât să nu-ți lipsească nimic de la ele, variantele second de imprimate și laptopuri sunt ce trebuie. Pe Interlink.ro găsești laptopuri și imprimante second hand și refurbished la prețuri mai mici, dar cu garanția calității. Mai ieftine, dar la fel de bune ca unele noi. Nu-i asta economie?

Instrumente muzicale

Chitara nouă sună bine, dar nu este un must have atunci când ești începător în ale muzicii. Un instrument muzical este scump, iar dacă se întâmplă să nu-ți placă așa cum credeai că o să-ți placă, o să rămână doar o investiție, cel mult un obiect de decor. Oricât ți-ai dori să o ai pe cea mai bună acum, gândește-te că va trece prin mâinile tale, și nu sunt cele mai pricepute la început. Caută o chitară second hand, care să fi fost cântată de mâini pricepute, și cu grijă. Să te ajute să înveți să cânți, fără să faci eforturi supraomenești să o ai. Este valabil pentru orice alt instrument muzical cu care iei contact pentru prima dată. Imediat ce te obișnuiești cu tehnica, înveți unde și cum să apeși astfel încât să cânți, nu doar să scoți sunete, îți poți îndrepta atenția spre un model nou, mai scump. Pentru început, nu merită. Sau poate da, dacă știi sigur că vrei să ajungi pe marile scene ale lumii. 

Cărți 

Cărțile sunt pasiunea multora și oamenii caută să cumpere cărți. Dar nu mereu caută unde trebuie. O carte nouă ajunge la câteva zeci de lei. O carte veche, deja citită, dar aceeași, poate să fie la un preț infim, undeva pe un raft într-un anticariat. Dacă îți place literatura clasică, veche, dacă nu te deranjează mirosul specific (e imposibil) sau culoarea îngălbenită a hârtiei, caută cartea pe care vrei să o ai într-un anticariat. Sunt mai rare, dar și online, și uneori ascund comori. Dacă ai posibilitatea, mergi chiar tu să le cauți și bucură-te de experiență. Cei care iubesc cărțile știu ce înseamnă asta.

Nu ai de ce să pierzi bani pe lucruri care îți satisfac nevoile. Nici pe mai multe, nici pe mai scumpe. Dacă reușești să vezi lucrurile în felul acesta, viața ta va fi cu mult mai simplă și fericită. Și vei avea și ceva bani la pușculiță. 

Sursa foto: unsplash.com 

Adauga un comentariu