Actualitate

Ludovic Orban a anunţat controale în toată ţara la Secţiile de Terapie Intensivă

Publicat: 15 nov. 2020
Premierul României, Ludovic Orban
Premierul României, Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunţat controale masive în toată ţara la Secţiile de Terapie Intensivă. Premierul Orban a declarat, într-o conferinţă de presă faptul că a avut mai multe întâlniri cu oficialităţi şi împreună vor forma echipe mixte de controale în spitalele din România.

În altă ordine de idei, premierul este de părere că ancheta trebuie să se desfăşoare într-un ritm alert pentru a găsi ce s-a întâmplat la tragedia din Neamţ şi pentru că vinovaţii de producerea acesteia să plătească.

Vor fi controale mixte în toate secţiile de Terapie Intensivă din România

Ludovic Orban a anunţat controale mixte, formate din pompierii ISU şi reprezentanţi din cadrul DSP în toate secţiile de Terapie Intensivă din România. Acestea vor verifica funcţionalitatea secţiilor de terapie dar şi dacă acestea au toate avizele necesare funcţionării.

Am participat la videoconferinţa cu comitetele judeţene de coordonare a intervenţiei pentru a evalua situaţia pandemică, pentru a dispune toate măsurile necesare pentru implementarea măsurilor de limitare a infecţiei. Am avut o întrevedere cu domnii miniştri, Marcel Vela, Nelu Tătaru dar şi secretarul de stat, Raed Arafat şi cu alţi factori decizionali.

La ora 10 dar şi la videoconferinţa am solicitat că echipe mixte a Direcţiei de Sănătate Publică dar şi a ISU să efectueze o evaluare în toate secţiile de Terapie Intensivă, şi de asemenea la verificarea conformităţii cu relgementarii pentru a asifgurarea siguranţei tuturor pacienţilor internaţi în aceste secţii, dar şi a personalului care lucrează acolo.

Am solicitat susţinerea cu toată puterea a anchetei efectuate de Parchetul General pentru stabilirea responsabililor. Atât crimanisltii dar şi reprezentanţii ISU dar şi alţi specialişti să se implice cu toată expertiza pentru a identifica cauzele producerii accidentului şi a stabili cu precizie responsabilităţile şi să răspundă penal pentru acestea.

Am solicitat mobilizarea de forţe suplimentare pentru a face față provocărilor pandemice

Ludovic Orban a menţionat faptul că a solicitat mobilizarea de forţe suplimentare în DSP-uri, la SAJ dar şi la secţiile de Terapie Intensivă pentru a face față provocărilor pandemice. În altă ordine de idei, premierul a făcut un apel către mass media să nu mai sune direct la spitalul din Belgia pentru ca personalul de acolo se arata deranjat de valul de apeluri venit din partea jurnaliştilor din România. Ludovic Orban a spus în încheiere ca medicul a fost evaluat şi se află sub tratament într-unul dintre cele mai bune spitale din lume

De asemenea am solicitat mobilizarea suplimentară a resurselor umane pentru a sprijini serviciile de ambulanţă a DSP-urilor şi de identificarea tuturor soluţiilor pentru a creşte capacitatea de tratare în spitale în primul rând în cadrul secţiilor de Terapie Intensivă. Vreau să vă spun despre medicul erou de la Piatra Neamţ că a ajuns la spital, a fost preluat şi este în tratament. Am o rugăminte către reprezentanţii massmedia, o rugăminte care o formulez în numele spitalului. Nu mai sunat la spital, la centrul pentru arşi, litarlamente, prietenii belgieni care ne-au acordat sprijin imediat ne-au spus că există un adevărat bombardament din partea jurnaliştilor din România. Îi rog să nu mai sune, nu fac altceva decât să deranjeze. Când avem informaţii relevante le transmitem massmedia, este îngrijit în cele mai bune condiţii mai ales că spitalul este unul dintre cele mai bune din lume.

Comentarii
 • Nu vă este rușine javre penale ce sunteți…..
  Adică abia acum v ați gindit să verificați secțiile ATI dacă sunt în regula….. Cu ce să fie în regulă?cind toate spitalele au pe puțin 50 ani.
  Lasă asta aaaa…
  Dar cine dracu se baga într-o secție ATI să facă treaba asta cind colcăie covidu acolo ca un vulcan gata să erupă…..
  Să vă fie rușine jegurilor care sunteți…
  TOȚI….
  Meritați o soartă poate la fel ca ăia care au ars acolo rapanilor care sunteți sau mai rău…
  Dar o să vină și ziua voastră o dată și o data…
  Poate o să se trezească țara asta…..!!!

 • Mai bine plecați cu prostia și controalele voastre unde au înțărcat țărăniștii iapa!! Și nu uitați să-l luați și pe Klaus-rinocerul-agresiv!!

Adauga un comentariu