National

Ludovic Orban a demis-o pe Lia Olguta Vasilescu din funcţia de consilier al premierului. Reacţia dură a deputatei PSD

Publicat: 14 nov. 2019

Premierul Ludovoc Orban a demis-o, miercuri, pe Lia Olguta Vasilescu, din funcţia onorifică de consilier pe Transporturi al premierului. Aceasta fusese numită de Viorica Dancila, pe 8 martie, după că preşedintele Klaus Iohannis a respins-o ca ministru al Transporturilor.

„Am mai demis încă un rând de reprezentanţi ai PSD, dar plăcerea cea mai mare a fost să o demit, pentru că am descoperit că doamna Olguta Vasilescu este consilier al premierului şi am eliberat-o de grijp, să se ocupe de campanie”, a spus premierul, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Reacţia Liei Olguta Vasilescu a venit în câteva minute

„Ce bucurii mărunte au frustraţii de la PNL… Ludovic cel mic anunţa că m-a demis din funcţia de consilier onorific al premierului, funcţie neremunerata, oricum… Păi, eu nu eram consilier la tine, ca să mă demiţi tu de pe undeva! Eu am fost consilierul Vioricai Dancila şi mandatul mi-a încetat odată cu al ei. Ce aş fi putut eu să îl consiliez pe şeful unui guvern de manelişti care taie pensii şi salarii, când eu ştiu doar să le cresc? Pe infrastructura, la fel, ce aş putea să consiliez un premier care, când a fost ministru la Transporturi, a construit km de hârtii şi niciun cm de autostradă? Ăştia nu au ce face şi demit oameni care nu sunt în guvernul lor, doar ca să se dea importanţi! Ludovic, după două săptămâni te-ai prins că nu vin la serviciu? Crezi că sunt ca tine, să dau consultaţii telefonice?”, a scris Lia Olguta Vasilescu, într-o postare pe Facebook.

În luna noiembrie 2018 avea loc prima remaniere a Guvernului Dancila.

Lia Olguta Vasilescu a fost schimbată de la Ministerul Muncii, cu Marius Budai, şi a fost propusă ministru al Transporturilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerea premierului Viorica Dancila, arătând că aceasta nu are experienţă pentru acest portofoliu.

O nouă încercare PSD de o propune la Ministerul Dezvoltării Regionale a fost respinsă, din nou, de şeful statului.loading...

Adauga un comentariu