National

Ludovic Orban a făcut anunțul! „Guvernul ia în calcul creșterea alocațiilor pentru copii”

Publicat: 25 mai 2020
Premierul României, Ludovic Orban
Premierul României, Ludovic Orban

România trece printr-o perioadă destul de grea din cauza epidemie de coronvirus. Mai mult, criza economică provocată de apariția virusului este posibil să aibă efecte destul de grave. Însă în acest context, destul de arid, premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul ia în calcul creșterea alocațiilor pentru copii.

Deși acest lucru nu este încă o certitudine, Ludovic Orban a asigurat că alocațiile reprezintă unul din punctele de interes și că vor exista discuții pe această temă. La polul opus, în ceea ce privește pensiile, acestea vor fi majorate, dar nu se știe încă cu cât.

„Pensiile vor crește. Cu cât vor creste, depinde de starea economiei și de capacitatea efectivă de a putea plăti pensiile și anul acesta, și anul viitor, și pe o perioadă mare de timp. Cu cât economia merge mai bine, cu atât pensiile vor crește mai mult.

Dublarea alocațiilor, impactul anual e de 7,3 miliarde. De unde să găsești 7,3 miliarde suplimentare? Este o sumă mare. Sigur o să încercăm să creștem alocația cu cât ne va permite situația bugetară și situația economică”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Digi24.

Înlocuirea alocațiilor cu vouchere

În urmă cu ceva timp au existat zvonuri conform cărora alocațiile copiilor ar putea să fie înlocuite cu vouchere. Totul a plecat de la unele declarații ale lui Ludovic Orban, însă ulterior acesta a clarificat situația și a explicat că acest lucru nu este adevărat.

Premierul a explicat faptul că ideea de voucher în loc de alocați a fost doar un mijloc de a exemplifica cum funcționează sistemul în alte țări.

„Eu n-am spus niciodată așa ceva. Am dat exemple, întrebat fiind, că există și alte modalități de a sprijini financiar în alte țări. M-am referit la alte țări. Am spus clar că nu există niciun proiect referitor la acest subiect, că noi respectăm legislația și obiectivul nostru e sa creștem alocațiile pentru copii”, a spus Ludovic Orban.

Adauga un comentariu