Actualitate

Este oficial! Ludovic Orban a făcut anunţul: Îşi angajează răspunderea pe alegerile primarilor în două tururi – UPDATE

Publicat: 16 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Este oficial Ludovic Orban a făcut anunţul Îşi angajează răspunderea pe alegerile primarilor în două tururi - UPDATE

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat joi, 15 ianuarie 2020, într-o declaraţie de presă faptul că îşi asumă răspunderea pe alegeri. Premierul României anunţă că îşi angajează răspunderea pe alegerile primarilor în două tururi de scrutin.

UPDATE: Premierul Ludovic Orban a declarat în mod oficial faptul că își asumă răspunderea pe alegerile primarilor în două tururi de scrutin.

„Acum doi ani, am inițiat un proiect de lege pentru a transpune voința oamenilor de îmbunătățire a modului de alegere a primarilor prin impunerea obligației ca primarul să fie ales cu 50% plus 1. Proiectul a fost parcat neregulamentar în Parlament la o defunctă Comisie de cod electoral pentru a împiedica adoptarea de către plenul Camerei.

(…) Am luat decizia de a ne angaja răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi”, a spus Ludovic Orban.

„Sigur că acest lucru va deranja, dar trebuia să ne asumăm acest risc. Guvernul are obligația de a interveni acolo unde lucrurile nu funcționează corect”, a adăugat premierul României.

Știre inițială

Alegerea primarilor în două tururi de scrutin este un subiect care poate declanşa un război între liberali şi social democraţi.

În speţă, cei de la Partidul Social Democrat vor depune o moțiune de cenzură, după cum a anunțat public liderul interimar, Marcel Ciolacu.

Aşadar, odată făcut anunțul oficial va începe un joc politic complex, care ar putea conduce la căderea Guvernului Orban și în final la declanșarea alegerilor anticipate.

Adauga un comentariu