National

Ludovic Orban anunță noi restricții: „Circulația pe timpul nopții ar putea fi restricționată”

Publicat: 24 oct. 2020
Ludovic Orban citește un act oficial
Ludovic Orban, premierul României a discutat noile măsuri anti Covid-19

Premierul Ludovic Orban a anunțat, astăzi, că Guvernul ar putea impune noi restricții, printre care se numără și restricționarea circulației, în anumite orașe, pe timpul nopții.

Măsura închiderii anumitor orașe în care incidența ratei de infectare a depășit pragul de trei la mia de locuitori a fost deja adoptată în Franța sau Belgia, tocmai pentru a preveni răspândirea infecției cu coronavirus.

„Avem în evaluare o astfel de decizie. Vrem să vedem, în schimb, efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege și hotărârea de guvern de prelungirea stării de alertă în cazul depășirii indicelui de 3.

Se face evaluare pentru că sunt deja localități importante, printre care și București, în care urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”, a fost declarația lui Ludovic Orban.

Astfel, printre orașele în care s-ar putea impune restricționarea circulației pe timp de noapte se numără și București, având în vedere că a fost depășită deja incidenț de trei infectări la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Ludovic Orban a transmis un mesaj pelernilor care vor participa la pelerinajul de Sfântul Dumitru

Ludovic Orban a transmis un mesaj pelernilor care vor participa la pelerinajul de Sfântul Dumitru, la Bucureşti.

„Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să ia toate măsurile care se impun, astfel încât să prevenim orice situaţie care să crească riscul de răspândire a virusului. Mesajul este să evite orice deplasare nenecesară, să evite orice zonă aglomerata, să evite să interacţioneze cu orice persoană de aproape, să poarte mască în permanenţă, să respecte normele de igienă, pentru că asta este cea mai sigură formă de stopare a creşterii numărului de infectări”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă la Timişoara.

Comentarii
  • BAAAAAAAAAAA…NOAPTEA MINTI….De ce sa interzici circulatia pe timpul nopti cand traficul este foarte redus. Faci asa ceva doar in cazul in care vrei sa ascunzi de ochii populatiei anumite miscari sau manevre. Tare sunt curios sa aflu zonele care vor fi afectate….

Adauga un comentariu