Actualitate

Ludovic Orban, atac fulminant la adresa lui Florin Cîțu: Am fost atacat mai mârșav decât au făcut-o cei din PSD

Publicat: 27 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban atac fulminant la adresa lui Florin Cîțu Am fost atacat mai mârșav decât au făcut-o cei din PSD
Ludovic Orban consideră un eșec negocierile dintre PNL și PSD

Este război total în PNL după ce fostul președinte a pierdut alegerile interne. Ludovic Orban susţine că Congresul PNL a fost o lovitură la adresa democraţiei şi îl arată cu degetul pe premierul Florin Cîțu. Acesta susţine că în campania electorală a fost atacat mai mârșav de cei din PNL decât au făcut-o vreodată cei din PSD.

Înainte de conferința de presă susținută de Ludovic Orban, premierul Florin Cîțu a avut o intervenție în care a vorbit despre demiterea lui Ludovic Orban spunând că marți va fi luată o decizie în acest sens.

Ludovic Orban îl atacă dur pe premierul Florin Cîțu spunând că Congresul PNL a fost o lovitură pentru democrație

Intr-o intervenție publică, fostul președinte PNL pare să nu digere înfrângerea zdrobitoare de la Congresul PNL. Ludovic Orban îl atacă pe premierul Florin Cîțu dar și pe echipa sa spunând că Congresul PNL a fost o adevărată lovitură pentru democrație. De altfel, Ludovic Orban consideră că a fost mai atacat de cei din PNL decât a fost atacat vreodată de PAS:

Sâmbătă şi duminica am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice care au fost încălcate în ultimii 30 de ani. După o campanie în care au fost daţi afară din funcţii publice de liberali, zeci de susţinători ai mei, după o campanie care a fost caracterizată prin presiuni, ameninţări, prin utilizarea puterii de stat în intimidarea membrilor PNL, după o campanie care au fost utilizate promisiuni pe bani publici, după o campanie în care președintele PNL a fost atacat mai mârșav decât a fost atacat de PSD, totul a fost în aşa zis congres, care a încălcat libertatea şi dreptul fundamental al democraţiei. Miniştri, primari, preşedinţi de CJ, liderul grupului de la Senat au împiedicat exercitarea dreptului la vot este fără precedent în democraţie.

Planificatorii care au orchestrat cea mai puternică lovitură împotriva democraţiei şi uneltele lor jalnice din interiorul şi afară partidului şi-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL şi au transformat în ceea ce nu a fost niciodată în istoria să.

Multă lume se întreabă ce voi face. Rămân acelaşi om, şi dacă nu mai sunt președinte PNL voi continua lupta pentru lucrurile în care cred cu şi mai multă hotărâre. Democraţia este fundamentală pentru evoluţia societării romaneşti. Despre ce democraţie am mai putea vorbi dacă metodele folosite la Congresul PNL ar fi fost folosite la alegeri. a menționat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a anunțat sfârșitul parteneriatului cu Klaus Iohannis

Pe de altă parte, imediat după ce a fost înfrânt, Ludovic Orban a anunțat faptul că nu va mai exista un parteneriat cu președintele Klaus Iohannis. În mai multe rânduri, fostul președinte PNL l-a acuzat pe președinte că interferează în alegerile interne din PNL, iar acest lucru ar încălca Constituția României:

,,De-a lungul carierei mele, de 31 de ani, am apărat valorile liberale și am acționat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale, pentru a realiza un salt de care România are nevoie. Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile și acțiunea politică pentru apărarea democrației, pentru apărarea drepturilor și libertăților individuale, pentru apărarea valorilor liberale și ,de asemenea, voi continua să acționez așa cum am făcut-o și până acum, alături de colegii mei. Vreau să vă anunț că demisia din funcția din președinte Camerei Deputaților va fi luni la prima oră pe masa președintelui ales Florin Cîțu. Și vreau să vă spun că din momentul de față între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat. Vă mulțumesc!” a afirmat Ludovic Orban după ce a pierdut alegerile din PNL.

Florin Cîțu vrea demisiile lui Ludovic Orban și a Ancăi Dragu după ce CCR se decide asupra moțiunii de cenzură

În schimb, în pofida faptului că Ludovic Orban și-a prezentat demisia de la șefia Camerei Deputaților, premierul Florin Cîțu a anunțat faptul că va judeca acest act marți după ce CCR se va pronunța asupra moțiunii de cenzură. De altfel, premierul a anunțat că așteaptă și demisia Ancăi Dragu dacă Curtea Constituțională a României va da dreptate Executivului:

”Bineînțeles, eu rămân la opinia mea. Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă, pentru că au susținut o procedură viciată. Vreau să-i văd mâine pe cei de la USR cum vor justifica, pentru că ei vorbesc mereu despre justiție și vreau să văd cum vor justifica că au inițiat o moțiune de cenzură cu o procedură viciată”, a spus Florin Cîțu.

Adauga un comentariu