Actualitate

Ludovic Orban, chemat la raport în scandalul Unifarm. Marius Budăi: „Această aroganță, obsesie de a controla orice informație, ne arată că Guvernul are ceva de ascuns”

Publicat: 05 iul. 2020
Ludovic Orban, chemat la raport în scandalul Unifarm. Marius Budăi:
Premierul Ludovic Orban

Ludovic Orban, chemat la raport în scandalul Unifarm. Scandalul uriaș de la Unifarm îl aduce pe premierul Ludovic Orban în fața Parlamentului. Mâine, 5 iulie 2020, prim-ministrul este așteptat să dea explicații, cu privire la acuzațiile grave aduse de grupul PSD, care a și făcut această solicitare.

Ludovic Orban, chemat la raport în scandalul Unifarm. PSD acuză legături între Unifarm și Guvern

Social-democrații acuză legături între Guvern și Unifarm în privința achizițiilor din starea de urgență. Premierul se apără și susține că nimeni din Executiv nu a avut informații că în cadrul Unifarm se desfășoară proceduri ilegale, iar directorul companiei avea mandat până pe 14 iulie.

Fostul director Adrian Ionel este cercetat de DNA sub acuzația că ar fi cerut unei companii private 760.000 de euro comision în schimbul acordării unui contract de achiziție pentru măști și combinezoane.

Ce susține Marius Budăi, fostul ministru al Muncii

Marius Budăi, fostul ministrul al Muncii și Protecției Sociale a precizat că scopul comisiei de anchetă este aflarea adevărului despre cum a fost gestionată pandemia de coronavirus. S-au cheltuit foarte mulți bani fără o certitudine. În altă ordine de idei, fostul ministrul acuză Guvernul că a ascuns românilor adevărul.

”Îmi doresc să vă prezint obiectivele comisiei de anchetă. Scopul este aflarea adevărului despre cum a fost gestionată pandemia. S-au cheltuit sume foarte mari, decizii importante pentru români. Avem o singură certitudine. Că nu știm adevărul, că guvernul ne-a ascuns adevărul. De ce au blocat orice testare prin sondaj? De ce nu vor să se afle procentul românilor infectați? Această aroganță, obsesie de a controla orice informație, ne arată că guvernul are ceva de ascuns. Aceeași opacitate am văzut-o și în privința achizițiilor. Aceste afaceri duc în Palatul Victoria. Vom cere toate contractele de la guvern! Există sau nu o legătură între cei care au dat tunuri și membrii ai Guvernului și PNL? În legătură cu UNIFARM exista o legătură care duce direct în Palatul Victoria. Comisia juridică va cerceta cazul UNIFARM pentru că avem o anchetă și nu putem să suprapunem. Dumnule Orban, ați vorbit cu doamna administrator, cu doamna care a propus șpagă? Este omul dvs. de încredere? Ați vorbit cu această doamnă în timpul pandemiei? Ați făcut presiuni asupra directorului UNIFARM?

Premierul Orban a negat orice legătură cu șeful Unifarm

Premierul Ludovic Orban susține că nimeni nu a avut informații despre ilegalitățile de la Unifarm și că directorul Unifarm era în funcție când actuala guvernare a venit la putere.

”Eu nu am avut niciun fel de informaţii, nici eu, nici alţi colegi de ai mei, despre faptul că la Unifarm s-ar fi derulat proceduri care nu respectă legea sau că ar fi existat suspiciuni de corupţie. Ăsta e primul şi cel mai important lucru pe care vreau să-l spun. Noi l-am găsit în funcţie pe directorul Unifarm Adrian Ionel, mandatul lui expiră în 14 iulie. Nu am luat decizia să îl schimbăm pentru că în plină pandemie să stai să umbli la conducerea entităţilor… Numai dacă am fi avut informaţii suficiente de clare şi de precise am fi putut să-l schimbăm. Era complicat să îl schimbi din funcţie, pentru că se ştie că procedura de schimbare a unui Consiliu de Administraţie şi a unui manager, în condiţiile legislaţiei actuale, e destul de complicată, adică trebuie să îi plăteşti toate veniturile pe care le-ar fi obţinut până la sfârşitul mandatului”, a adăugat Ludovic Orban.

Adauga un comentariu