National

Ludovic Orban, conferință de presă din izolare. Iată ce schimbări se vor produce la nivel național

Publicat: 15 mart. 2020

Premierul Ludovic Orban a realizat în această seară o conferință de presă. Acesta se află în izolare la Vila Lac 1 pentru 14 zile.

„În România răspândirea virusului s-a realizat mult mai încet. Acum avem posibilitatea să emitem OUG și alte acte. Suntem în deplină capacitate de exercițiu. Deja în Comitetul pentru Situații de Urgență au fost luate măsuri importante. Sigur că, deși numărul de cazuri comparat cu alte țări arată că am luat măsuri cu efecte favorabile, începând de acum va depinde de un comportament responsabil al fiecăruia. Vă cer să respectați toate recomandările. Orice cetățean să respecte măsurile care se iau.

Chiar dacă viața trebuie să se desfășoare normal, căutați să respectați recomandările formulate. Respectarea unei distanțe, evitarea unui salut apropiat. Suntem un popor cald, dar va trebui să ne manifestăm prietenia de la distanță, să respectăm indicațiile stabilite. Urmărim evoluțiile din economie! Am constituit un grup de lucru care să analizez impactul economic al epidemiei și să pregătească măsuri necesare pentru a susține toate domeniile economice. E clar că, în domeniul transporturilor, hoteluri, restaurante, cafenele, în domeniul publicității, al organizării de evenimente, impactul este foarte mare. Guvernul e pregătit să adopte măsuri rapide

Vom face analize, studii de impact, vom urmări evoluțiile pe fiecare domeniu. Să adoptăm oricând e necesar măsuri pentru susținerea zonelor afectate. Solicit către toți angajații instituțiilor statului să fie mobilizați, să susțină măsurile adoptate de Guvern, iar mediul privat să fie dispus spre dialog, ne dorim să adoptăm cele mai bune soluții. Economia trebuie să funcționeze! Despre anunțul președintelui cu privire la starea de urgență….

Din păcate, am avut multe informații difuzate iresponsabil despre următoarele măsuri care ar urma să fie adoptate. Vreau să încredințez cetățenii români că vom doar acele măsuri care sunt absolut necesare. Vă dau câteva exemple: e nevoie de materiale, echipamente, medicamente pentru care există dificultate mare prin prisma cererii crescute, avem nevoie de proceduri de achiziții rapide. Avem nevoie de măsuri care să întărească toate instituțiile care sunt în prima linie a bătăliei.

O altă măsură posibil a fi luată e de a limita creșterile prețurilor la medicamente. Orice măsură va fi una pe care noi o vom considera absolut necesară. Vă spun câteva cuvinte despre starea mea. Chiar dacă mi-am făcut analizele și testul e negativ, adică sunt sănătos, în conformitate cu regulile, am obligația de a sta în izolare 14 zile de la momentul în care am avut contact. Chiar dacă voi sta în izolare, în această locație am toate cele necesare pentru a exercita toate atribuțiile în calitate de premier. Fac un apel la calm responsabilitate, la respectarea măsurilor stabilite.”, a spus Ludovic Orban.
Adauga un comentariu