Actualitate

Ludovic Orban critică miniștrii şi protestatarii – VIDEO

Publicat: 30 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban critică miniștrii şi protestatarii - VIDEO
Florin Cîțu este noul președinte al PNL

Fost premier, liderul PNL Ludovic Orban s-a declarat nemulțumit, marți, de felul în care sunt explicate restricțiile impuse în pandemie. Potrivit acestuia, tot greul comunicării a fost lăsat pe umerii lui Florin Cîțu și Raed Arafat.

Întrebat dacă sunt suficient de bine explicate măsurile introduse în pandemie, Orban a răspuns:

„Întotdeauna e loc de mai bine. Ar trebui să se comunice de mai mulţi reprezentanţi ai Guvernului, mai ales când e vorba de nişte măsuri care afectează diferite domenii, dar pe de altă parte când e vorba de dat veşti care nu sunt favorabile, sunt puţini aceia care vor să comunice. Greul comunicării a căzut pe umerii premierului, pe umerii secretarului de stat Arafat în condiţiile în care după părerea mea ar trebui comunicat mai amplu şi date explicaţii cu privire la motivele care stau la baza adoptării unor măsuri de protecţie sanitară”.

Ludovic Orban, mesaj incendiar către protestatari

Liderul PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat marți că nu îi înțelege pe protestatarii anti-restricții și le-a transmis acestora că își pun viața în pericol.

„Solicitările mi se par destul de neclare, adică nu înţeleg. În România sunt zeci de mii de familii care şi-au pierdut oameni dragi din cauza Covid-ului, cu tot cu măsurile de protecţie. Ce ar trebui, să moară mai mulţi? Măsurile sunt necesare, mai ales când vedem că există aproape de limita capacitatea de tratare în spitale. Sincer, aceste manifestări, mai ales organizatorii, parcă îşi doresc…acum să nu ne imaginăm că din senin se organizează în atâtea oraşe manifestaţii

Eu nu contest dreptul oamenilor de a se exprima public, de a protesta, dar aceste acţiuni trebuie să se desfasorare în cadrul legal şi nu trebuie să se ajungă la manifestări extreme, la violenţa şi la lozinci şi slogane care nu au nici legătura cu ordinea constituţională şi cu interesul general al societăţii. Cu atât mai puţin să se recurgă la distrugeri de bunuri publice, agresiuni.. Condamn cu tărie formele de agresiune. Evident, susţin că e dreptul cetăţenilor romani să-şi exprime punctul de vedere.

Se ştie foarte clar că e folosită ca pretext pandemia, se exploatează într-adevăr o stare de spirit determinată de pandemia de peste 1 an de zile cu măsuri care au pus la grea încercare răbdarea romanilor, dar le spun cetăţenilor romani că nu există alte soluţii pentru apărarea vieţii. Aceste măsuri sunt peste tot, România nu a făcut un exces de măsuri de protecţie sanitară.

(Aceste proteste) Reprezintă un pericol pentru sănătatea celor care au participat fără mască la proteste. Mi-aduc aminte de destui negationisti care contestau existenta virusului, de oameni care au făcut pledoarii pentru a nu respecta măsurile, şi până la urmă unii dintre ei s-au îmbolnăvit şi unii din păcate şi-au pierdut viaţa”, a declarat marți Ludovic Orban.

Ludovic Orban nu a vrut să răspundă la întrebarea pe care și-o pun românii

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost întrebat de jurnaliști cum i se pare măsura anunțată de autorități, anume de a închide magazinele la ora 18.00. Liderul PNL a refuzat să răspundă clar atunci când o ziaristă a pus problema mai personal și l-a întrebat când apucă el să-și facă micile cumpărături, având în vedere că muncește mult.

Fostul premier al României nu a răspuns de cazul său personal, ci a dat un exemplu general.

„În timpul săptămânii nu se aplică decât în acele localități în care depășește rata indicată. Nu aș vrea să mă pronunț asupra acestei măsuri de a închide magazinele la ora 18. De regulă o astfel de măsură se ia pe baza unei analize.

Eu cred că un cetățean poate să-și facă cumpărăturile astfel încât să ajungă la timp”, a spus Ludovic Orban în fața jurnaliștilor.

Măsura de a închide magazinele mai repede a generat situații periculoase la unele benzinării: oamenii au format cozi pentru a putea să-și cumpere diverse produse alimentare.

Adauga un comentariu