Actualitate

Ludovic Orban, declarație de presă. Acesta își depune mandatul de premier – Live Video

Publicat: 07 dec. 2020
Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților
Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților

Deși premierul Ludovic Orban ar fi trebuit să susțină declarația de presă la ora 19.00 se pare că va exista o întârziere de aproximativ zece minute. Din informațiile apărute în presă, acesta ar urma să demisioneze după ce ar fi auzit că nu va mai fi propus pentru această funcție.

Update 19.10: Premierul Ludovic Orban tocmai și-a anunțat demisia.

„Am luat decizia să îmi depun mandatul de prim-ministru. România are nevoie de un guvern responsabil. Decizia mea vreau să arate că nu mă cramponez de funcție. Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii s-au confruntat cu o pendemie și o criză economică fără precedent. Plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite. Tot ce a fost omenește posibil am făcut.

Am încercat să găsim răspunsuri la toate confruntările pe 6 decembrie românii au decis componența viitorului parlament. Obiectivul pe care îl am e de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. Voi fi implicat în negocierile pentru formarea unui guvern care să utilizeze toate resursele și oportunitățile.

După demisia mea, Guvernul va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României. Demisia mea vreau să arate limpede: nu mă crampone z de nicio funcție, nu pun condiții le transmit românilor că orice măsură pe care am luat-o, chiar dacă a generat efecte nefavorabile, a fost luată cu scopul de a apăra sănătatea și viața românilor, locurile de muncă. Am convingerea că în viitoarele negocieri PNL va avea capacitatea de a da premierul și de a forma coloana verticală a viitorului guvern”, a declarat Ludovic Orban.

Adauga un comentariu