Actualitate

Ludovic Orban, declarații cu privire la semnarea contractului de execuție pentru autostrada Târgu Mureș – Ungheni – LIVE VIDEO

Publicat: 29 mai 2020

Declarații ale premierului Ludovic Orban cu ocazia semnării contractului de execuție pentru Lotul 1 Târgu Mureș-Ungheni și Drumul de legătură din Secțiunea 1C a Autostrăzii Transilvania.

În cadrul ședinței participă premierul României Ludovic Orban, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor Lucian Bode și ministrul Apărării Naționale Nicolae Ciucă.

CNAIR a semnat contractul pentru “Construcția sectorului de Autostradă Târgu Mureș – Ungheni și Drum de Legătură” care face parte din Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea.

Valoarea contractului semnat cu Strabag este de 192.059.217,23 lei fără TVA.

Contractul prevede execuția lucrărilor pentru un total de 9,2 km, respectiv: Târgu Mureș – Ungheni (4,5 km) + drum de legătură (4,7 km).

Execuția este finanațată din fonduri europene nerambursabile.

Durata de realizare a acestui contract este de 18 luni pentru lucrări, iar 108 luni (9 ani) este perioada de garanție a lucrărilor.

Lucrările pentru realizarea acestui sector de autostradă prevăd și construcția a 3 poduri și pasaje pe drumuri de legătură, 6 poduri și pasaje pe autostrada, precum și două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la rețeaua de drumuri existentă.

Adauga un comentariu