Actualitate

Ludovic Orban declarații despre decizia președintelui de a-l desemna pe Dacian Cioloș premier: „Este mai degrabă o cacealma!” – LIVE VIDEO

Publicat: 12 oct. 2021
Ludovic Orban, fostul președintele PNL stă la un birou
Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de șef al Camerei Deputaților astăzi, 13 octombrie 2021

Ludovic Orban, declarații astăzi, 12 octombrie 2021, despre decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l desemna pe Dacian Cioloș în funcția de premier al României. De asemenea, fostul președinte al PNL, susține că România se confruntă cu o criză sanitară, politică și guvernamentală.

Astăzi și premierul desemnat de Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, a făcut declarații de presă, unde a transmis că își va asuma guvernarea și responsabilitatea.

Ludovic Orban, atac la Klaus Iohannis după ce Dacian Cioloș a fost propus premier

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a transmis faptul că decizia președintelui României, Klaus Iohannis, de a-l propune premier pe Dacian Cioloș este o decizie la cacealma, care nu face decât să prelungească criza politică.

„Din data de 1 septembrie România se confruntă cu o criză politică şi guvernamentală, după ce ministrul Justiţiei a fost demis de Florin Cîțu fără nicio consultaţie. România se consultă cu o criză sanitară gravă provocată de creşterea cazurilor Covid-19. Veniturile romanilor au fost afectate din cauza creşterii preţurilor la alimente, energie, gaz. Criză politică trebuie să înceteze imediat pentru că România are nevoie de un Guvern stabil care să susţină moţiunile de combatere a efectelor negative pentru viaţa de zi cu zi a românilor.

Din păcate, nominalizarea lui Dacian Cioloş este mai degrabă o cacealma care nu numai că nu are ca obiectiv soluţionarea crizei ci are ca efect adâncirea crizei politice şi guvernamentale. Este evident, pentru orice om care cunoaşte situaţia politică şi poziţionarea partidelor, că în ciuda bunelor intenţii ale lui Dacian Cioloş şi ale USR, care au fost singurii care s-au prezentat la consultări cu propunere de premier, desemnarea lui Dacian Cioloş ca prim-ministru este o desemnare care nu ţine cont de principiul loialităţii constituţionale care ar fi trebuit aplicat şi nu ţine cont de faptul că desemnarea trebuie făcută în persoana unui premier cu şanse reale de a face o majoritate parlamentară”, a declarat Ludovic Orban.

Orban, despre cum a gestionat Klaus Iohannis pandemia

Ludovic Orban se arată dezamăgit de maniera în care președintele României, Klaus Werner Iohannis, a gestionat pandemia de coronavirus. Fostul lider PNL a făcut un apel la Iohannis „să revină cu picioarele pe pământ”.

„PNL este inamicul public. Iohannis s-a prăbușit în încredere, iar orice om care intră pe pagina lui de FB își dă seama care e starea oamenilor. În 3 luni a fost făcută praf coaliția de guvernare iar șansa de a se forma o coaliție este aproape nulă. Cineva va trebui să dea socoteală pentru că a dat foc la țară. România și românii au fost lăsați fără apărare în fața pandemiei, a gravelor probleme economice și cineva trebuie să dea socoteală pentru că se întârzie la fondurile europene.

Fac un apel la Iohannis să revină cu picioarele pe pământ , să renunțe la ambiții și la jocuri, să înțelegă că Romînia are nevoie de un Guvern stabil. Să ofere soluții imediate la gravele probleme pe care le are România. Cine seamănă vânt, culege furtună”, a spus Ludovic Orban.

PNL nu va susține investirea guvernului Cioloș

În continuare declarației sale, Ludovic Orban a transmis că nici actuala conducere a Partidului Național Liberal și nici alte formațiuni politice nu vor susține investirea unui Guvern care să-l aibă premier pe Dacian Cioloș.

„Este clar pentru orice om de bun simţ că nici actuala conducere a PNL, nici alte formaţiuni politice, nu vor susţine investirea unui Guvern Cioloş. Mă îndoiesc că în momentul în care preşedintele, deşi formal, şi-a îndeplinit atributul de desemnare a premierului, nu era conştient că Dacian Cioloş nu avea nicio şansă de a forma o majoritate parlamentară. Desemnarea s-a produs din cauza faptului că nici PSD şi nici PNL nu s-au prezentat la consultări cu o propunere de premier.

Dacă în privinţa PSD e pagubă în ciuperci că nu au venit cu propunere de premier, în ceea ce priveşte conducerea PNL, decizia de a nu se prezenta cu o propunere este o decizie care, practic, a pus PNL în situaţia de a nu avea o propunere de premier şi de a nu îi pune pe masa preşedintelui o posibilitate de desemnare a unui premier cu şanse de a forma o majoritate. La fel de evident este pentru orice care urmăreşte viaţa politică că singura şansă pentru o majoritate este refacerea coaliţiei de guvernare formată după alegerile din 6 decembrie”, a mai punctat fostul lider PNL.

Adauga un comentariu