Actualitate

Ludovic Orban, despre anularea unor restricții de la 1 iunie: „Obiectivul nostru este să readucem viața la normalitate într-un timp cât mai scurt posibil” – VIDEO

Publicat: 06 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban despre anularea unor restricții de la 1 iunie Obiectivul nostru este să readucem viața la normalitate într-un timp cât mai scurt posibil - VIDEO
Ludovic Orban confirmă că a discutat cu Florin Cîțu despre anularea anumitor restricții după 1 iunie, în cazul în care situația epidemiologică și procesul de vaccinare va decurge conform așteptărilor
Ludovic Orban confirmă că a discutat cu Florin Cîțu despre anularea anumitor restricții după 1 iunie, în cazul în care situația epidemiologică și procesul de vaccinare va decurge conform așteptărilor. Președintele Camerei Deputaților și al PNL a precizat că un eventual certificat de vaccinare va fi folosit la nivelul țării în funcție de deciziile Parlamentului și ale Guvernului.

”În România se vor aplica deciziile care se vor lua la nivelul Parlamentului sau Guvernului (n.r. despre certificatul de vaccinare). Există o dezbatere serioasă la nivel european. Obiectivul nostru este să readucem viața în România la normalitate într-un timp cât mai scurt posibil. Oamenii nu își mai doresc restricții. Ne dorim să ajungem într-un timp cât mai scurt posibil la o viață cât mai normală.

Premierul se gândește la anumite lucruri și când a prezentat această perspectivă de reducere a restricțiilor după 1 iunie și eu îl susțin. Sunt anumite element și informații pentru o reluare a vieții de la 1 iunie. Perspectiva de revenire la o viață normală, de reducere a restricțiilor, mi se pare normal ca premierul să stabilească un obiectiv. Pentru atingerea lui e nevoie de acțiune concertată la nivelul autorităților și societății publice.”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban dă semnalul pentru eliminarea totală a restricției de circulație în noaptea de Înviere

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat marți, întrebat dacă este de acord ca la slujba de Înviere credincioșii să poată participa fără limită de circulație.

„O asemenea decizie o va lua Guvernul. În perspectiva mea, Sfintele Sărbători de Înviere a Domnului nostru reprezintă un eveniment de importanță capitală şi oamenii în condiţiile respectării condiţiilor de sănătate pot participa la slujbă şi să se bucura de această sărbătoare”.

Orban, despre legile justiției

Liderul PNL, Ludovic Orban, susține că legile justiției trebuie să fie temeinic dezbătute în cadrul coaliției de guvernare, iar forma finală să respecte dorințele formațiunilor politice implicate. Declarațiile lui Orban vin în contextul în care ministrul Justiției, Stelian Ion, ar fi stârnit un val de nemulțumiri în PNL. Conform surselor noastre, tonul a fost dat chiar de Ludovic Orban, cel care îi reproșează ministrului că a adus modificări legilor justiției fără să informeze în prealabil coaliția de guvernare. De asemenea, ministrul de Interne, Lucian Bode, s-a arătat extrem de nemulțumit de faptul că Stelian Ion ar dori să treacă Poliția Judiciară în subordinea Parchetului.

„Aș vrea să nu prezentați această chestiune ca pe un apolemică. Aceste modificări trebuie să fie adoptate prin procedura dezbaterii parlamentare. Proiectele de lege trebuie dezbătute.

Este în procedura de îmbunătățire a textului. Sesizarea comisiei se poate face de președintele comisiei, de Guvern sau de un grup parlamentar. Forma finală trebuie să respecte punctele de vedere de la toate partidele de coaliție. O să analizăm proiectul. Eu nu dau nici un pas înapoi”, a spus Ludovic Orban în fața jurnaliștilor din Parlament.

Adauga un comentariu