Actualitate

Ludovic Orban, despre moţiunea de cenzură: „Coaliţia de guvernare va fi prezentă şi nu va vota”

Publicat: 22 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban despre moţiunea de cenzură Coaliţia de guvernare va fi prezentă şi nu va vota
Fostul lider PNL Ludovic Orban

Președintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a transmis, marți, 22 iunie 2021, faptul că la nivelul partidului și al coaliției s-a luat hotărârea de a participa la ședința în ceea ce priveşte moțiunea de cenzură, dar fără a se vota.

„Și la nivelul coaliției, și în partid am luat decizia la moțiunea de cenzură să fim prezenți și să nu votăm astfel încât să arătăm lipsa de majoritate și gratuitatea acestui demers politicianist al Partidului Social Democrat”, a spus, marți, Ludovic Orban, președintele liberal, la Parlament.

Marcel Ciolacu, despre eventualele semnale ale PNL

Președintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu a menționat, luni seara, cu privire la eventualele semnale că oameni din PNL ar urma să voteze moțiunea, dar și că „există asemenea semnale, atât la liderii de grup, cât și la mine personal”.

„Vom continua negocierile. Am terminat negocierile cu partenerii sociali, deoarece am vrut să vedem în primul rând de la patronate, de la IMM-uri, de la sindicate, dacă este oportun să depunem o astfel de moțiune de cenzură. Cu toții au spus foarte clar că este oportun să depunem moțiunea de cenzură și acest guvern să plece. Am negociat textul moțiunii, l-am finalizat cu partenerii sociali, cu ceilalți parteneri și cu grupul AUR. Se vor regăsi pasaje de la fiecare cuprinse în moțiune”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Marcel Ciolacu e de părere că moțiunea se va depune miercuri, 23 iunie 2021, urmând să fie votată săptămâna viitoare, în așa fel încât să se încadreze în această sesiune.

Motivele care au declanșat introducerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Într-o declarație extrem de dură, președintele social-democraților a adăugat faptul că dezastrul național din ultimele luni a stat la baza introducerii moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Florin Cîțu. Marcel Ciolacu a transmis faptul că s-au produs multe lucruri grave în timpul guvernării Partidului Național Liberal – Uniunea Salvați România – PLUS – Uniunea Democrată Maghiară din România și că totul trebuie să ajungă la final.

„Este România mai respectată în Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii sau în lume? Răspunsul este evident că nu. În guvernarea de dreapta România trăieşte de pe o zi pe alta, ne-am împrumutat cu sume uriașe. Preţurile au explodat, facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit un lux iar benzina a depăşit 6 lei per litru. Pensiile, salariile și alocațiile au fost blocate, nu vor mai crește. Firmele romaneşti nu au primit niciun ajutor. Fermierii nu şi-au primit subvenţiile. Acestea nu sunt lucruri fantastice aşa cum spune domnul Cîțu.

Guvernul trebuie să plece. Guvernul trebuie să plece pentru că şi-a bătut joc de şansa României de a-și reveni după criza pandemică. Singurul scop real al Planului Național de Redresare și Reziliență a fost să încerce să dospească miliarde de euro pentru firmele de casă. Guvernul Citu trebuie să plece că a ratat total campania de vaccinare. 25% sunt vaccinaţi în România cu cel puțin o doză, ne aflăm pe locul 25 din 27 în Europa. La nivel mondial ne batem cu Macao pentru ultimul loc”, a spus Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu