Actualitate

Ludovic Orban, despre Planul Național de Redresare și Reziliență: „Ratificarea Euroatomului, absolut necesară!”

Publicat: 17 mai 2021
Ludovic Orban
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, susține că ratificarea Tratatului care va permite derularea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă este "absolut necesară"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, susține că ratificarea Tratatului care va permite derularea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă este „absolut necesară”.

„Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este rodul unei consultări ample care a fost făcută în societatea românească, consultare la care au participat asociații profesionale, asociații ale autorităților locale, grupuri reprezentative. La nivelul Comisiei de Afaceri Europene a fost necesară furnizarea de informații legate de PNRR, iar reprezentanții Guvernului au prezentat informațiile care le-au fost solicitate cu privire la PNRR. Este foarte complicat ca PNRR să facă obiectul unei dezbateri parlamentare”,a scris Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook.

Ludovic Orban a îndemnat toţi parlamentarii să voteze această ratificare.

„Nu înțeleg de ce PSD încearcă să facă o legătură între dezbaterea PNRR în Parlament și ratificarea Euroatomului, adică modificarea Tratatului. Pentru acest lucru, este necesară o majoritate calificată de două treimi în plenul Camerelor reunite. Ca atare, îi îndemn pe toți parlamentarii Opoziției să înțeleagă că nu pot să-și bată joc de toți cetățenii din Uniunea Europeană, inclusiv de cetățenii români, încercând să șantajeze cu neparticiparea la vot. Ratificarea este absolut necesară! Fără această ratificare, în toate țările membre, Comisia Europeană nu poate să deruleze procedurile de lansare a împrumuturilor şi nu poate să asigure finanţarea pentru susţinerea Mecanismului de Redresare și Reziliență”, a adăugat liderul PNL.

Ludovic Orban: „Este regretabil că lupta politică pune în pericol PNRR”

Afirmațiile lui Ludovic Orban vin după ce astăzi Partidul Social Democrat. a transmis într-un comunicat că „este regretabil că lupta politică internă din PNL pune în pericol realizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României”.

„Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi-a arătat întreaga disponibilitate de a avea un dialog constructiv cu premierul Florin Cîţu pe marginea PNRR, în condiţiile în care Comisia Europeană a respins deja de două ori planul trimis de Guvern. Este în interesul României şi spre binele tuturor cetăţenilor ca reprezentanţii Guvernului să colaboreze cu cei care pot contribui la salvarea pe ultima sută de metri a PNRR.

PSD a reînnoit oferta de a pune la dispoziţie toţi specialiştii şi experţii partidului, care să se implice pentru ca România să aibă cât mai rapid un document final, care să respecte cerinţele Comisiei Europene. Din păcate, constatăm că Ludovic Orban şi Florin Cîţu continuă să se comporte politicianist şi iresponsabil în această situaţie critică pentru România. PSD continuă să susţină necesitatea dialogului cu patronatele, sindicatele şi cu Opoziţia, precum şi a prezentării PNRR în Parlament, exact în termenii în care şi Comisia Europeană i-a recomandat premierului Cîţu.”, a transmis PSD printr-un comunicat de presă.

Adauga un comentariu