Actualitate

Ludovic Orban, despre restructurarea actualului cabinet ministerial după alegeri – VIDEO

Publicat: 04 dec. 2020
ludovic orban la o conferinta de presa
Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților

Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, că este ”foarte mulţumit” de echipa de guvernare pe care o conduce, toţi fiind oameni ”serioşi, implicaţi, care pricep lucrurile şi care împing lucrurile înainte”. Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, dacă va avea aceeaşi echipă de miniştri, în cazul în care va rămâne premier după alegeri şi a răspuns: ”Îmi puneţi o întrebare la care în mod evident că nu pot să răspund”.

”Sunt foarte mulţumit de echipa de guvernare pe care o conduc. Sunt oameni serioşi, oameni implicaţi, oameni care fac un efort de dimineaţă până noapte, oameni care pricep lucrurile, oameni care împing lucrurile înainte şi cred că lucrurile acestea, aici, la Ministerul Transporturilor se vede cu ochiul liber”, a adăugat premierul, la plecarea de la Ministrul Transporturilor unde a participat la semnarea contractului pentru modernizarea liniei de cale ferată „Bucureşti Nord – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră, Lot 1: Redeschiderea circulaţiei feroviare pe pod peste râul Argeş, între Vidra şi Comana, Pod Grădiştea”.

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, joi seară, într-o emisiune tv, că îşi doreşte „un guvern cât mai suplu, cu un număr cât mai mic de portofolii”, el considerând că „împrăştierea” unor domenii de activitate în subordinea mai multor ministere ar putea duce la disfuncţionalităţi în funcţionarea aparatului executiv din administraţie. Orban afirmă că, după reducerea numărului de portofolii din Guvern, se mai pot face „simplificări” în entităţi publice.

Întrebat dacă este mulţumit de activitatea miniştrilor, el a spus că sunt oameni „foarte harnici, cinstiţi, care au făcut faţă unor provocări cum puţini miniştri au avut parte în mandatele lor”.

Ludovic Orban îl contrazice pe Klaus Iohannis privind capacitatea de testare

Capacitatea nominală de testare este de 54.000 – 55.000 de teste şi, dacă există cerere, testarea se poate face până la această cifră, dar nu există cerere şi „se rostogolesc permanent aceleaşi neadevăruri pe această temă”, a declarat, vineri, premierul Ludovic Orban. Pe 25 noiembrie, Klaus Iohannis spunea că în ultima lună nu s-a schimbat capacitatea de testare, care este în jur de 50.000 de teste zilnic, deoarece s-a ajuns la maxim, limitarea fiind dublată de lipsa aparaturii şi a personalului specializat.

„Să te facă că nu vezi că 30 noiembrie – Ziua Sfântului Apostol Andrei – şi 1 decembrie – Ziua Naţională – au fost zile libere mi se pare anormal. Se ştie că în zilele libere există o capacitate mai mică de testare. Noi am crescut capacitatea faţă de ziua de duminică, ziua cu cel mai mic număr de teste, în care se fac în medie statistic cam 10.000 de teste, noi am crescut la 15.000 – 16.000 de teste, deşi erau zile libere”, a declarat premierul la Ministerul Transporturilor, atenţionat că în ultimele zile s-a făcut puţine teste COVID-19.

Tipurile de testare

Potrivit acestuia, capacitatea de testare a revenit imediat şi este permanent adaptată la solicitările care există.

„Există două tipuri de testare – testarea care se face la cerere, pe baza încadrării în definiţia de caz stabilită de Institutul Naţional de Sănătate Publică, şi testarea la cerere care se face contra cost, atunci când persoana care solicită testarea nu se încadrează în definiţia de caz. De regulă, noi am modulat capacitatea noastră, am crescut-o constant, în funcţie de nevoia de testare. Faptul că se fac 35.000, 37.000 de teste, 32.000, 33.000 de teste depinde în mare măsură şi de numărul persoanelor care solicită testarea şi care se încadrează în definiţia de caz. De la 36.000 – 37.000 de teste până la 54.000- 55.000 de teste – cât e capacitatea nominală, dacă există cerere pentru testare suplimentară, testarea se poate face. Nu a existat cerere. Permanent se rostogolesc aceleaşi neadevăruri, care nu au nicio legătură cu realitatea”, a susţinut şeful Guvernului.

Adauga un comentariu