Local

Ludovic Orban, huiduit la Iaşi. „Vrem Autostradă”, scandează cei prezenți în Piața Unirii

Publicat: 24 ian. 2020

Premierul Ludovic Orban a fost huiduit la Iaşi, în timpul discursului cu prilejul sărbătoririi Unirii Principatelor. Mulţimea a scandat „Vrem autostradă”.

Orban a renunțat la discursul pregătit de Ziua Unirii Principatelor de la Iași pentru a face față huiduielilor. El le-a promis moldovenilor că Autostrada Unirii va fi gata până în 2027.

„Legat de autostradă, nu noi suntem cei care au inventat un PPP şi au tras de timp ani de zile. Marţi, în şedinţa de Guvern, vom adopta OUG prin care vom încheia Parteneriatul Public Privat şi vom muta la ministerul Transporturilor obligaţia de a genstiona acest proiect. De asemenea vă spun că circulă pe piaţă o mulţime de Fake NEWS-uri. Obiectivul nostru este ca autostrada Unirii să fie finanţată pe fonduri europene, în exerciţiul financiar 2021-2027.”, a declarat Ludovic Orban la Iaşi, după ce mulţimea l-a huiduit.

„Avem un instrument prin care putem determina alocarea investiţiilor, şi vom asigura un ajutor de stat mai mare pentru cei care vor investi în Moldova, ca să ne asigurăm că vor alege această locaţie. Dezvoltarea Moldovei este importantă pentru fiecare dintre dvs, dar şi pentru fraţii noştri de peste Prut. Dezvoltarea trebuie să traverseze Carpaţii, dar şi Prutul. Nu trebuie să îi uităm niciodată pe fraţii noştri, să nu uităm că avem o responsabilitate pentru a asigura drumul Basarabiei spre Europa, drum care în mod obligatoriu trece prin România”, a mai spus Ludovic Orban.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu