Actualitate

Ludovic Orban își recunoaște incompetența! Deficitul e unul îngrijorător, care ne îndeamnă la foarte multă prudență

Publicat: 29 iul. 2020
ALT=
Ludovic Orban își recunoaște incompetența! Deficitul e unul îngrijorător, care ne îndeamnă la foarte multă prudență

Ludovic Orban își recunoaște incompetența! Premierul Ludovic Orban a declarat astăzi că deficitul bugetar din primele șase luni a explodat la peste 4% în primele luni ale anului. Asta în condițiile în care estimarea pe tot anul era de circa 7%.

„Deficitul bugetar nu trebuie comparat cu deficitul bugetar din alți ani. Nu numai România, ci toată lumea se confruntă cu o epidemie, o pandemie care a generat o criză economică foarte puternică. Această criză economică a dus la închiderea unor activități și a generat scăderea veniturilor pe care le obține statul român din taxe și impozite. Acest deficit este, în mare parte, rezultatul acestei crize economice”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban își recunoaște incompetența: Nu vrea să crească pensiile și alocațiile

Pentru a nu dubla alocațiile și pentru a nu crește pensiile, Ludovic Orban spune că trebuie prudență în ceea ce privește orice creștere a cheltuielilor.

„Eu nu am văzut până acum nicio ţară care să crească pensii şi salarii în această criză gravă sanitară care a generat o criză economică, dar există o presiune asupra noastră şi vom creşte pensiile şi alocaţiile, dar cu un cuantum care să fie într-adevăr suportabil de către economia românească”, a menționat Ludovic Orban.

Se laudă cu măsurile luate

Premierul crede că, din punctul său de vedere, măsurile luate de Guvern vor genera efecte benefice pe termen mediu și lung.

„Faptul că am lăsat lichiditatea în piață către cetățeni și la companii. Deficitul este un deficit îngrijorător de care trebuie să ținem cont și care ne îndeamnă la foarte multă prudență în ceea ce privește orice creșterea cheltuielilor”, a precizat Ludovic Orban.

Execuția bugetului general consolidat în primele șase luni ale anului 2020 a înregistrat un deficit de 45,17 miliarde lei (4,17% din PIB), a anunțat marți Ministerul Finanțelor.

Marcel Ciolacu îi cere Guvernului Orban să plece

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, cere Guvernului liberal să plece cât mai rapid și prezintă mai multe motive pentru care va fi depusă moțiunea de cenzură.

”Guvernul Orban trebuie să plece pentru că a eșuat să atragă cetățenii de partea sa în lupta cu pandemia. Frica, amenzile și amenințările nu vor putea înlocui niciodată măsurile corecte și comunicarea transparentă și credibilă.

Oamenii nu mai dau doi bani pe ce zic Orban și miniștrii lui de carton. Au și motive:

Măștile gratuite pentru persoane vulnerabile – #ZERO

Marea testare națională care trebuia să înceapă la 1 iunie – #ZERO (doar Gabi Firea trebuia blocată ca nu cumva bucureștenii să știe exact care este situația în orașul lor…)

Măștile produse intern de ROMARM – #ZERO (doar Orban este fericitul singur deținător al unei măști prototip)

400 de ventilatoare care trebuiau să ajungă ”în două săptămâni” – #ZERO (dar acum urlă peste tot că nu mai sunt paturi la ATI)“, susține Marcel Ciolacu.

Multe minciuni vândute românilor!

Liderul social democraților a adăugat că lista motivelor pentru care Guvernul condus de Ludovic Orban trebuie să plece este mult mai lungă, amintind de minciunile legate de kiturile de testare anunțate că au fost luate de la UNIFARm sau de laptopurile și tablet promise minsitrul Educației, Monica Anisie.

„Cetățeni testați cu cele 2 milioane de kituri de testare anunțate de Orban că au fost luate de UNIFARM – #ZERO (probabil nu s-au înțeles la șpagă…)

Laptopuri și tablete pentru copii și profesori – #ZERO (dar continuă să se facă de râs cu școala online, când o treime dintre copii nu au acces la internet…)

Și vă mai mirați că nu vă mai crede nimeni??!”, scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Adauga un comentariu