Actualitate

Ludovic Orban le cere profesorilor să nu se mai plângă: „Permanent trebuie să învețe!” – VIDEO

Publicat: 02 sept. 2020

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, face un apel către cadrele didactice să se adapteze noilor condiții impuse de contextul actual al pandemiei cu noul coronavirus.

Ludovic Orban le cere profesorilor să nu se mai plângă

Preşedintele Partidului Naţional Liberal le-a transmis profesorilor să nu se mai plângă de situaţia din prezent. Această declaraţie vine după ce mai multe cadre didactice au reclamat că nu îşi pot desfăşura activitatea în condiţii optime. De asemenea, aceştia susţin că nu pot preda și în mediul online și la clasă.

Ludovic Orban a ţinut să mai adauge că are foarte mare încredere în profesori, îndeosebi în unii dintre ei care au participat la cursuri de formare în acest sens în această vară.

„Cadrele diactice trebuie să înțeleagă că trebuie să se adapteze astfel încât să predea și pentru elevii din clasă, cât și pentru cei din online. Sunt convins că marea majoritate au înțeles acest lucru. Zeci de mii de cadre didactice au participat la cursuri de creștere a competențelor de predare digitale. Permanent trebuie să învețe…Le cer sprijinul și chiar trebuie să le mulțumesc”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, atac la adresa PSD pe tema pensiilor

Prim-ministrul Ludovic Orban a făcut miercuri, 2 septembrie 2020, un apel către parlamentari să susțină rectificarea bugetară, lansând acuzații la adresa Partidului Social Democrat.

„După ce au vrut să lase România fără guvern, azi PSD vrea să lase România fără buget. Solicit parlamentarilor să susțină OUG de rectificare a bugetului, pentru că e construită analizelor, studiilor de impact și a resurselor efective de care dispunem. Orice cheltuială suplimentară introdusă în dezbaterea OUG se va întoarce împotriva tuturor românilor, va accentua dezechilibrele și riscă să compromită perspectivele de relansare economică pe care le-am construit pe termen mediu și lung”, spune premierul Ludovic Orban.

Acesta le-a cerut parlamentarilor să fie responsabili pentru că s-au făcut eforturi extrem de mari pentru a găsi resurse pentru a crește veniturile în anumite domenii cheie.

„Și așa am făcut eforturi extrem de mari pentru a găsi resurse să creștem veniturile unor categorii importante, să creștem punctul de pensie, să găsim resurse pentru a susține creșterea alocațiilor pentru copii, pentru administrațiile locale pentru a putea face față în lupta cu pandemia”, a mai spus premierul.

Premierul Ludovic Orban, despre accidentul ministrului Lucian Bode

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a avut o primă reacție după accidentul rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode. Premierul a menționat faptul că nu a avut încă o conversație cu acesta, dar a dat asigurări că este în afara oricărui pericol.

„L-am întrebat dacă a fost la volan și mi-a spus că nu. Am întrebat care este starea de sănătate și era în curs de evaluare. Am înțeles că este în afara oricărui pericol. N-am avut încă o discuție. Trebuie analizate circumstanțele”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre sondajele interne

Președintele liberal, Ludovic Orban, susține că partidele PNL și USR-PLUS se bucură de o susținere electorală de circa 52-53%, de aceea le cere persoanelor ce locuiesc în Capitală să aleagă candidatul de dreapta Nicușor Dan și nu pe fostul președinte, Traian Băsescu.

”În spatele lui Nicușor Dan se află cele mai credibile și cele mai serioase partide din România, care beneficiază de 52-53% din opțiunile cetățenilor. Noi credem în Nicușor Dan, avem încredere în victoria lui Nicușor Dan, este o victorie fundamentală pentru a readuce Bucureștiul pe calea cea bună. Le cerem bucureștenilor să-și concentreze votul pe Nicușor Dan, el este singurul care poate bate PSD-ul.”, a conchis Ludovic Orban.

Comentarii
Adauga un comentariu