National

Ludovic Orban le solicită românilor să nu mai meargă în vacanță în Grecia

Publicat: 03 iul. 2020
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că a pornit demersurile diplomatice pentru ca românii să nu mai piardă foarte mult timp cu formalităţile pe care trebuie să le îndeplinească la intrarea în Grecia.

„Nu suntem numai noi trataţi aşa (ţinuţi mai multe ore la graniţă la intrarea în Grecia – n.r.), sunt trataţi aproape toţi cei care intră în Grecia. Se duc în concediu, sunt supuşi unui triaj, să nu îi zicem epidemiologic, supuşi unui tiraj, adică li se ia temperatura … şi se creează efectiv blocaje.

Evident că deja am pornit demersurile diplomatice şi încercăm să găsim o soluţie, astfel încât să nu mai existe aceste blocaje şi să nu mai piardă românii atâta timp în formalităţile pe care trebuie să le înregistreze la graniţă. Eu chiar am participat la o cvadrilaterală cu premierul Greciei, cu premierul bulgar şi cu preşedintele Serbiei în care ei ne invitau pe noi să ridicăm măsura izolării.

Noi am ridicat măsura izolării după un criteriu pe care l-am stabilit, criteriul acesta va fi modificat, astăzi am decis să ne luăm după decizia Comisiei Europene în evaluarea celorlalte ţări. Care sunt sub noi nu sunt sub restricţie, care sunt peste noi ca nivel de infecţie sunt sub restricţie”, a spus Orban la B1 Tv.

El a adăugat că grecii au introdus acum nişte formalităţi „cu care pur şi simplu o să alunge turiştii”.

„Eu le spun românilor, decât să fie puşi în situaţia asta, de a pierde ore întregi în proceduri, să stea la coadă, e mai bine să îşi petreacă concediul în România. (…) Am făcut sondaj şi pentru prima oară există un procent foarte mare de români, 83%, care vor să îşi petreacă concediul în România, sau cel puţin aşa declară în sondaj. Îndemnul meu este: mergeţi în vacanţă şi anul ăsta şi anul viitor în România. Sunt atâtea locuri superbe din România care merită să fie văzute”, a afirmat premierul.

Ludovic Orban a anunțat când va veni al doilea val al pandemiei

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă și la alte activități de dinainte de pandemie, ceea ca nu a avut tocmai un efect pozitiv asupra sănătății. Drept urmare, în ultima perioadă s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate, ceea ce face ca oamenii să se gândească tot mai mult la apariția celui de-al doilea val al infectărilor. Despre asta a vorbit și Ludovic Orban, care a ținut să le atragă atenția românilor.

Orban a anunțat când va veni al doilea val al pandemiei. La ce trebuie să ne așteptăm
Ludovic Orban a atras atenția asupra asupra românilor care neglijează măsurile preventive pe care ar trebui să le respecte, chiar dacă s-a renunțat la mai multe restricții. Situația actuală, în contextul creșterii semnficative a îmbolnăvirilor, nu este una care să permită revenirea completă la viața normală de dinainte de pandemie.

El susține că vinovații sunt și anumiți lideri politici care nu înțeleg pericolul pe care îl prezintă virusul și continuă să încurajeze oamenii să nu fie responsabili și conștienți de ceea ce li se poate întâmpla și de riscul la care se supun atât pe ei, cât și pe cei din jur.

 

Comentarii
  • bovina asta numai despre sondaje vorbeste….el e omul sondaj. wey mortule ia stai tu in romania prima data,si mortul ala de la cotroceni,si dupa mai vb

Adauga un comentariu