Actualitate

Ludovic Orban, liderul PNL, declarații de ultimă oră în contextul moţiunii de cenzură

Publicat: 06 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban liderul PNL declarații de ultimă oră în contextul moţiunii de cenzură
Ludovic Orban, președintele PN vorbește despre moțiunea de cenzură

Ludovic Orban oferă mai multe declaraţii în contextul în care moţiunea de cenzură nu a trecut de votul Biroului Permanent Reunit. Acesta a vorbim despre faptul că cei de la PSD au cerut modificarea ordinii de zi.

Moțiunea de cenzură inițiată de USR-PLUS-AUR nu va fi depusă în Parlament după ce parlamentarii au votat împotrivă. USR-PLUS acuză faptul că există o nouă alianță formată din PNL și PSD.

Ludovic Orban a oferit detalii despre votul moțiunii de cenzură

Liderul PNL, Ludovic Orban a declarat faptul că în ședința din BPR a existat mai multe probleme. Printre problemele semnalate este aceea că ordinea de zi s-a dorit a fi modificată de către cei din PSD. De altfel, acesta a explicat de ce moțiunea nu a trecut la vot:

Vineri seara a fost depusă o moţiune de cenzură. În conformitate cu regulamentul, am convocat la 23 o şedinţă. Rolul şedinţei este de a comunica intenţia de a depune motiuniea. Am convocat a doua reuniune când nu s-a reunit cvorumul. Am înţeles, este sâmbătă, este zi liberă, iar parlamentarii sunt în slujba poporului român. Am convocat reuniunea pentru ziua de astăzi. Am pus pe ordinea de zi punctul obligatoriu care este stabilit de regulamentul şedinţei, moţiunea de cenzură.

„Domnul Alfred Simonis, liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților, a propus modificarea ordinii de zi, după cum urmează: 1. propunerea unei comisii de anchetă; 2) să fie solicitarea formulată de liderul grupului parlamentar din Senat al PNL, iar la 3) să fie moțiunea de cenzură. Nu am votat ordinea de zi în această formă. (…) PSD a decis să-și retragă reprezentanții din Birourile permanente reunite și au plecat toți cei opt. (…) Rezultatul votului, indiferent ce vi s-a spus, este următorul: au fost 18 membri ai BPR prezenți. Au votat „pentru” propunere 9 membri, 7 „împotrivă” și doi parlamentari au fost prezenți și nu au votat, respectiv dl deputat Ovidiu Ganț și cu subsemnatul Ludovic Orban. Propunerea nu a fost adoptată. Să știe foarte clar că în Parlament se adoptă o propunere cu votul a jumătate plus unu dintre cei prezenți. Au fost prezenți 18, iar în favoarea solicitării au votat doar 9. Deci nu s-a întrunit solicitarea celor prezenți, ca atare propunerea nu a trecut”, a spus Ludovic Orban.

USR-PLUS îi acuză pe cei din PSD că au colaborat cu PSD-ul

La polul opus, cei din USR-PLUS acuză PNL-ul și PSD-ul de o încălcare gravă a constituției României pentru faptul că au votat împotriva intrării în Parlament a moțiunii de cenzură:

„Am asistat la un abuz constitutional fără precedent. Este prima oară când parlamentarilor li se refuză dreptul la motiune de cenzură. Cei de la PNL și PSD au boicotat. Este fără precedent. Am văzut niște zile negre când făcea Dragnea fără să respecte orice regulă. PSD și PNL refuză dreptul la motiune de cenzură. Dincolo de declaratiile domnului Ciolacu, de astăzi echipacâștigătoare are un nou membru, pe domnul Ciolacu. Din nou spun, parlamentarii si-au manifestat dorinta de a depune această motiune. Toti pot confirma că vor să sustină motiunea. Dacă vreunul dintre semnatari ar fi avut vreo suspiciune s-ar fi răzgândit, ar fi zis. Suntem uniti mai mult decât am fost vreodată pentru că Florin Cîțu trebuie să plece de la Palatul Victoria. O să decidem azi pașii următori”, a declarat Ionuț Moșteanu

Adauga un comentariu