Actualitate

Ludovic Orban, noi măsuri impuse în București: „Masca, obligatorie în spațiile deschise”

Publicat: 18 oct. 2020
Ludovic Orban, premierul României are o reacție după ce s-au înregistra 4.848 cazuri covid-19
Ludovic Orban, premierul României

Ludovic Orban, premierul României, a transmis în urmă cu puțin timp faptul că masca este obligatorie în spațiile deschise din Capitală. Măsura vine în contextul în care Bucureștiul a depășit rata de incidență de 3 cazuri Covid-19 la mia de locuitori.

Premierul Ludovic Orban a făcut în această seară declarații de presă cu privire la măsurile ce urmează să fie luate în Capitală după ce s-a depășit pragul de infectare de trei la mia de locuitori.

”Prefectul Bucureștiului va convoca reuniunea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, va constata depășirea pragului de trei la mie și luarea măsurilor care sunt stabilite prin Hotărâre de Guvern.

Principalele măsuri

– Obligativitatea portului măștii, în toate spațiile deschis, alături de spațiile închise

„Obligativitatea portului măștii, în toate spațiile deschise, alături de spațiile închise. Să nu se înțeleagă greșit”, a spus Ludovic Orban.

– Suspendarea cursurilor școlare și organizarea orelor în sistem online, în toate școlile

– Suspendarea activităților în teatre, cinematografe, restaurante, în spații închise.

Acestea sunt principalele măsuri care sunt adoptate, ele sunt cunoscute din momentul în care am prezentat după adoptare, Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va trebui să le implementeze și să gândească un plan de implementare”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban susține că situația din București ”este simplă”. Premierul Ludovic Orban a ajuns în urmă cu puțin timp la sediul Ministerului Afacerilor Interne unde va avea loc o ședință cu privire la combaterea pandemiei de coronavirus în Capitală, având în vedere că s-a depășit pragul infectărilor de trei la mia de locuitori.

Întrebat de jurnaliști ce decizii se vor lua, premierul a răspuns:

”Situația e simplă în București”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Ședința de la MAI este programată pentru ora 18:00.

Premierul Ludovic Orban a făcut anunțul. Ce se întâmplă cu școlile? 

„Suspendarea cursurilor școlare și organizarea cursurilor, orelor în sistem online. Toate școlile!

Știu că există o anumită neliniște în rândul părinților, legată de începerea activității școlare online. Imediat după luate deciziei, știți că noi avem un OUG și vom adopta săptămâna viitoare, marți sau miercuri, care va avea prevederi clare legate de asigurarea a 75% din salariu pentru un părinte, care să stea acasă cu copilul, în cazul în cazul în care se realizează învățămîntul online”, a declarat Ludovic Orban.

În plus, premierul a completat că „intrarea în vigoare a măsurilor aferente depășirii pragului de 3 la mie se face după ce Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va face constatarea depășirii pragului”.

Adauga un comentariu