National

Ludovic Orban nu doreşte nicio înţelegere cu PSD în timpul pandemiei de Coronavirus

Publicat: 10 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban nu doreşte nicio înţelegere cu PSD în timpul pandemiei de Coronavirus
Ludovic Orban nu doreşte nicio înţelegere cu PSD

Premierul Ludovic Orban nu doreşte nicio înţelegere cu PSD, nici măcar în timpul pandemiei de Coronavirus. Aflat în Tulcea, premierul României a declarat că nu a luat în considerare venirea în Senat pentru explicarea legii sanitare. Marcel Ciolacu îi ceruse lui Ludovic Orban prezenta în Senatul României în momentul în care se exprima votul pe legea sanitară.

Ludovic Orban considera că solicitarea liderului interimar PSD, Marcel Ciolacu este doar o formă de tergiversare a legii, asta în condiţiile în care PSD a votat, ieri 10 iulie 2020, legea în Camera Deputaţilor.

Ludovic Orban, acid la adresa lui Marcel Ciolacu

Aflat într-o vizită în Tulcea, Ludovic Orban le-a declarat jurnaliştilor prezenţi la conferinţa faptul că nu a luat în calcul nicio prezentă în Senatul României în momentul în care legea va fi votată. Totuşi, premierul susţine că încercarea de chemare a acestuia nu reprezintă decât o încercare de tergiversare a adoptării legii.

„Ce-au solicitat? M-au solicitat pe mine? Asta e o formă de tergiversare a adoptării legii. Eu am vorbit cu preşedintele Senatului, i-am explicat foarte clar argumentele care stau la baza legii şi solicitarea de adoptare cât mai repede. Cred că şi Senatul trebuie să acţioneze la fel ca în Camera Deputaţilor, să adopte repede. legea. Dacă cineva mă cheamă la dezbateri în juridica ştiind că azi sunt în Tulcea, înseamnă că o face în mod perfid ştiind că nu pot să fiu prezent”, a declarat Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu le-a cerut, lui Ludovic Orban şi lui Cătălin Predoiu, prezenta de urgenţă la dezbaterile din Senat

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, le-a cerut de urgenţă prezenta, în Senatorul României, premierului Ludovic Orban şi ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu. Prezenţa urma să fie în momentul dezbaterii pe legea sanitară. Marcel Ciolacu susţine că a descoperit ”orori juridice” în legea care a trecut de Camera Senatului. ”Ororile” sunt, în viziunea lui Marcel Ciolacu, în cazul Legii carantinei

”Premierul Orban și Ministrul Justiției Predoiu trebuie să vină urgent în Senatul României!! Unde românii trebuie apărați, nu abuzurile comise sub pretextul pandemiei! Virusul nu are culoare politică, dar Prostia, Neputința și Lăcomia sunt vopsite în galben! Pentru a-și acoperi furturile, Guvernarea PNL lovește zi de zi în români. Legea carantinei, trimisă de Guvern Parlamentului, este dovada supremă a batjocurii la adresa drepturilor și libertăților românilor. Ieri, la Cameră, am corectat o parte importantă a acesteia, eliminând zeci de nenorociri, dar descoperim alte orori juridice și o luăm acum de la capăt în Senat”, a scris, vineri, Ciolacu, pe Facebook.

Marcel Ciolacu nu vrea transformarea ţării într-un lagăr medical

Marcel Ciolacu susţine că unele lucruri din legea care a fost adoptată recent în Camera Deputaţilor pot transforma tara într-un lagăr medical. Acesta a solicitat prezenta la dezbateri a ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, fata în faţă cu CSM şi cu ONG-urile de apărare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, medici şi pacienţi.

”În niciun caz nu vom permite transformarea țării în lagăr medical! Guvernarea PNL a produs numai aberații! Pe bandă rulantă. Însă, cei care suferă din cauza incompetenței crase a PNL sunt românii!”, a mai scris Ciolacu.

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost adoptată, joi, în Camera Deputaților, 266 de parlamentari votând „pentru”. Urmează vot pe această lege în Senat, care este for decizional.

Adauga un comentariu