Actualitate

S-au răzgândit! Ludovic Orban: „Nu s-a luat o decizie în privința părăsirii localității după data de 15 mai“ – LIVE VIDEO / LIVE TEXT

Publicat: 07 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu s-a luat încă o decizie în privința părăsirii localităților.

„Suntem într-o analiză, există mai multe variante. Sigur că ceea ce a comunicat președintele este sigur. Deci ceea ce a comunicat președintele este sigur. Dacă vor apărea și alte motive temeinice de părăsire a localității, evident ele vor fi incluse. Vă repet: suntem într-o analiză a acestor motive de părăsire a localității”, a declarat premierul României.

„Când vom lua o decizie, o vom anunța! Iar această decizie va fi cuprinsă într-o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență după declararea stării de alertă. Nu comentez ce spune domnul Vela“, a spus Ludovic Orban.

Marcel Vela declarase că se va putea părăsi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ. „Puteţi merge din 15 mai unde doriţi evident, respectând regulile“, a zis Vela.

Orban a precizat că amenzile au fost majorate pentru a crește gradul de conformare.

„Amenzile care au fost incluse în ordonanță…noi am mărit amenzile pentru a crește gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat această decizie (c.n. de CCR), sigur trebuie să așteptăm motivarea, nu înseamnă că nu se mai dau amenzi. Numai că se dau amenzile la nivelul anterior ordonanței de urgență“, a menționat Orban.

Adauga un comentariu