Actualitate

Ludovic Orban nu va dubla alocaţiile!

Publicat: 16 iul. 2020
ALT=
Ludovic Orban nu va dubla alocaţiile!

Premierul Ludovic Orban a declarat astăzi că Guvernul nu va dubla alocațiile, așa cum prevede legea, deoarece nu există resursele financiare necesare. Șeful guvernului a precizat că analizează varianta creşterii alocaţiilor.

„Vom găsi o soluţie împreună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanţelor. Analizăm variantele pe care le avem la dispoziţie şi vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar nu la dublarea imediată pentru că nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocaţiile.

Obiectivul nostru este ca în maxim două săptămâni să adoptăm această soluţie”, a spus Ludovic Orban, după o şedinţă a conducerii PNL.

Ludovic Orban nu va dubla alocaţiile: Legea spune altceva!

Curtea Constituţională a României a decis dublarea alocaţiilor copiilor. Decizia vine în contextul în care, Guvernul PNL a sesizat la CCR legalitatea legii. Aceştia spuneau că legea este neconstituţională. Conform Constituţiei României, deciziile Curţii Constituţionale a României sunt irevocabile şi sunt puse în aplicare fără a putea exista o altă cale de atac.

Conform deciziei Curţii Constituţionale a României, alocaţiile copiilor trebuiesc să fie dublate. Curtea Constituţională a României explica faptul că legea este constituţionala, inpofida seizarilor făcute de Guvernul PNL. De menţionat este faptul că deciziile Curţii Constituţionale nu pot fi contestate şi puse în aplicare. În altă ordine de idei, după motivarea Curţii Constituţionale, preşedintele Klaus Iohannis are la dispoziţie 10 zile pentru a promulga legea dublării alocaţiilor.

PSD amenință cu moțiune de cenzură

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvenului dacă executivul nu va majora alocațiile de la 1 august, după decizia CCR de astăzi. Ciolacu susține că moțiunea va fi depusă indiferent dacă va fi prelungită starea de alertă.

„Pentru milioane de românii cu copii această măsură initiată de PSD este o mare gură de oxigen pentru bugetul lunar al familiei. De ceea, îi solicit președintelui să promulge legea în regim de urgență, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. Dacă nu fac asta, depunem moțiunea de cenzură în august – indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă”, a scris pe pagina sa de Facebook Marcel Ciolacu.

Mai mult, Marcel Ciolacu i-a transmis președintele Klaus Iohannis că „nu mai poate amâna dublarea alocațiilor” și îi cere să promulge legea.

„Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea! Sunteți un pericol pentru viitorul țării! Președintele Iohannis nu mai poate amâna dublarea alocațiilor pentru copii. Curtea Constituțională demonstrează prin decizia de azi că PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar să blocheze aplicarea legii”, a mai scris Ciolacu.

La ultima ședință a Comitetului Executiv Național, mai mulți lideri din PSD i-au reproșat lui Marcel Ciolacu că amână nejustificat depunerea unei moțiuni de cenzură.

„Nu este nici prima nici ultima oară, vom depune o moţiune de cenzură şi va trece sută la sută această moţiune. Depunerea moţiunii de cenzură ţine de mai mulţi factori, în primul rând să treacă. Eu am spus că, în momentul în care vom depune moţiune de cenzură, moţiunea de cenzură trece sută la sută. Momentul (depunerii – n.r.) este o decizie politică şi se ia într-un for politic, respectiv în Comitetul Executiv al partidului şi în discuţii cu ceilalţi preşedinţi de partid cu reprezentare în Parlamentul României”, aspus Marcel Ciolacu.

Comentarii
  • Asa cum Iohanis,Orban,si guvernul cocteil PDL PNL ignora legile,Constitutia,Hotararile CCR,ce-ar fi, ca populatia sa-i ignore?Sa traim intr-un haos total.Niste cretini! Intai au indemnat populatia sa nu respecte legile,iar acum ei se mai gandescfoarte incet,sau deloc,,daca le vor respecta.Domnule inspector de fizica pe la judet, ce aveti de spus,sunteti mediator,mediana,sau madiatoare?

Adauga un comentariu